Bibliotheek Venlo is een BredeBieb en dat betekent dat je hier meer kunt doen dan alleen boeken  en andere materialen lenen. Ontmoeting, leren en participeren zijn ook zeer belangrijk voor de Venlose bibliotheek. Er worden dan ook tal van evenementen, bijeenkomsten en andere activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen!

Voorlezen en knutselen

Twee keer per week is er een voorleesuurtje in de Stadsbibliotheek; op woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur en op zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur. Na afloop kunnen de kinderen knutselen of kleuren. Wat de kinderen maken heeft te maken met het thema van het boek dat is voorgelezen. De toegang voor deze activiteit is gratis. 

Peuterbieb

Elke woensdagochtend is er Peuterbieb van 10.15 tot 10.45 uur. Lekker ongedwongen samen genieten van prentenboekjes, verhaaltjes, liedjes zingen en mooie momenten delen. De medewerkers van de bibliotheek zorgen voor een leuk aanbod waardoor het steeds weer de moeite waard is om langs te komen en quality time met je kleintje te beleven. De Peuterbieb is gratis en je kunt gewoon binnenlopen.

Agenda met kinderactiviteiten

Behalve de wekelijkse voorleesuurtjes, zijn er regelmatig andere activiteiten voor kinderen en ouders (met kinderen), zoals het maandelijkse Peutercafé. 

>> Bekijk hier de complete jeugdagenda van Bibliotheek Venlo! <<