De zomervakantie lijkt nog maar zo kort geleden, maar toch is het over een paar dagen alweer vakantie!

Herfstvakantie

Nu de maatregelen weer zijn aangescherpt wordt het misschien wel een sobere vakantie, maar we laten ons niet kisten! Gelukkig is er nog genoeg leuks te doen met en voor de kids. Wij verzamelden leuke tips! 

Naar buiten

Lekker wandelen kan natuurlijk altijd! Lekker naar buiten, de bossen in. Noord & Midden Limburg hebben prachtige gebieden waar je heerlijk kunt genieten met de kinderen. Paddenstoelen zoeken, eikels en kastanjes verzamelen en genieten van de mooie herfstkleuren. Er is vast een mooie bos in de buurt waar je kunt wandelen, maar er zijn ook een aantal mooie speciale wandelroutes. Bijvoorbeeld Wandelroute Schuitwater of de Castenrayse Vennen.

Natuurbingo

Tijdens deze wandelingen kun je onze Natuurbingo meenemen. Een leuk spel waarmee je de kennis van de kinderen over de natuur kunt testen. Daarnaast is het ook een spel om kinderen taal te leren. De betekenis van een woord is voor een kind makkelijker te leren wanneer hij of zij het voorwerp in handen heeft gehad. Een perfect spel om mee te nemen naar het bos, het park of om in eigen tuin te spelen.

Wat heb je nodig?

Print voor ieder kind de natuurbingo uit!

  • Tijdsduur; 1 uur
  • Leeftijd; 4 jaar en ouder
  • Locatie; tuin, straat, bos, park, schoolplein...

Plak op een eierdoos verschillende kaartjes met de voorwerpen die gevonden kunnen worden in het bos, de straat of waar jullie het spel ook gaan spelen. En....zoeken maar!

Binnenspeeltuin

Ga lekker met de kids naar een binnenspeeltuin. Wat dacht je van FEC Sevenum. Waar je kunt spelen bij Mattel Play!, lasergamen bij The Portal Lasergame of je vetste spring en freerunskills laten zien bij The Portal Action House! Een poosje lekker spelen bij Ballorig is ook altijd een goed idee. Limburg heeft meerdere vestigingen, zoals Ballorig Venlo, Roermond en Sittard

Museum

Bezoek met de kinderen een leuk museum, zoals Openluchtmuseum de Locht in Melderslo. Dit openluchtmuseum gaat over het leven van vroeger op het platteland in Noord-Limburg. In dit historische museum kun je zien hoe men vroeger leefde, woonde en werkte in deze regio. Regelmatig wordt er voor de kinderen iets leuks georganiseerd.

Hier vind je meer musea in de regio.

Staatsbosbeheer

Ook met Staatsbosbeheer kun je lekker naar buiten tijdens de herfstvakantie. Bij Buitencentrum de Peelen kun je meedoen met de Spinnenjacht en de Paddenstoelentocht! Je gaat met een gids op pad om de mooiste paddenstoelen en engste spinnen te vinden. 

Check snel de agenda van Staatsbosbeheer voor meer info.

Knutselen

Hebben jullie kastanjes mee genomen van jullie wandeling in het bos? En eikels? Misschien wel mooie bladeren... Zoek een dienblad en maak er een mooie herfsttafel van, zodat je er iedere dag naar kunt kijken en van kunt genieten.

Van de kastanjes kun je meerdere dingen maken, zoals leuke poppetjes, met lucifers als armen, benen en misschien zelfs wel de nek. Maar ook spinnenwebben kunnen hier goed van worden gemaakt. Eén kastanje in het midden, satéprikkers erin en vervolgens maak je met draad of wol het web!

Pompoenen & Halloween

Het is herfst en dus pompoenentijd. Met pompoenen kun je ook heel leuk aan de knutsel. Maak er een mooie lampion van! In mijn blog over Halloween en Sintermerte kun je lezen hoe je zo'n mooie lampion maakt! Ook vind je hier de leukste Halloween & Sintermerte activiteiten!

Thuis genieten van een heerlijke maaltijd!

Nu de nieuwe maatregelen ingegaan zijn, is alle horeca gesloten. Noodzakelijk, maar enorm vervelend. Veel ondernemers laten zich niet kennen en zetten alles op alles om er wat van te maken. Zo bieden de meeste horeca ondernemers weer een afhaal- of bezorgservice aan. Hoe lekker is het om in de vakantie niet te hoeven koken en lekker thuis te genieten van een heerlijke maaltijd van je favo restaurant? Lekker bestellen dus. Je helpt er meteen de lokale ondernemer mee. Win win, toch?

Hier vind je een aantal tips voor afhaal lunch of diner!

 

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie. Blijf gezond.

Liefs, Mirel