Halloween in Nederland, het wordt steeds populairder. Op steeds meer plekken worden leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd rondom deze dag. Go-Kids zette de leukste uit de regio voor je op een rijtje.

Toverland

Bij Attractiepark Toverland worden, zoals ieder jaar, weer een aantal weken groots Halloween gevierd. Overdag gebeurd dat op een familievriendelijke manier, maar in de avond....Maak dan je borst maar nat voor de enge figuren die rondwaren in het park! Gelukkig kun je een toverstafje kopen, waarmee je de scares van je af kunt houden. Ook kun je, wanneer je durft, met een scare op de foto. 

Hier lees je meer over Halloween Days en hier over Halloween Nights!

Helaas ziet Toverland zich genoodzaakt per direct Halloween Nights te annuleren. Heb je al een ticket gereserveerd? Dan krijg je binnenkort bericht.

Griezelen in Horst

In Horst is een super leuk initiatief opgezet. Alle kinderen worden opgeroepen om hun ramen zo eng mogelijk te versieren en hier een foto van te maken. Deze zetten ze vervolgens op de Facebook pagina van de initiatiefnemers, Samen Thema Jagen. Er valt een leuke prijs te winnen voor het engste raam. Hoe leuk is het om straks met het eigen gezin door Horst te wandelen en al die gave ramen te bewonderen! En dat zo coronaproof mogelijk. 

Hier vind je meer info over deze leuke actie.

Sintermerte in Venlo

Een soortgelijke actie is opgezet in Venlo. Dit is dan wel in het teken van Sintermerte. De optocht kan dit jaar natuurlijk niet doorgaan en dat vonden de ondernemers van de Gasthuisstraat zo jammer dat ze een alternatief hebben bedacht. Kinderen mogen hun zelfgemaakte lampionnen en kleurplaten inleveren bij één van de winkeliers. De kunstwerken komen dan in de etalages te liggen, zodat iedereen ze kan bewonderen. Ook hier kan een leuke plrijs gewonnen worden. 

Meer info vind je hier!

Heksen en Tovenaars op Kasteel de Keverberg

Op Kasteel de Keverberg in Kessel is iets naars aan de hand. Een boze tovenaar heeft het kasteel overgenomen! Help jij mee om hem weer weg te jagen? Dit kun je doen door allerlei leuke opdrachten en een spannende speurtocht te doen!

Hier lees je er meer over.

Vooralsnog neemt de Tovenaar het kasteel nog gewoon over. Mocht dit veranderen laten wij dit weten.

Halloween maaltijd

Van al dat gegriezel krijg je natuurlijk best trek! Maureen Eising heeft weer een mooi blog geschreven met daarin de lekkerste maaltijden die precies passen bij Halloween. Wat dacht je van Heksenlasagne? Klinkt goed, toch? 

Hier kun je de recepten vinden.

Knutselen

Wie liever gewoon thuis blijft, zeker gezien de huidige omstandigheden, kan natuurlijk gezellig aan de knutsel. Hulp van papa of mama is bij de kleinere kinderen wel gewenst.

  • Koop een mooie, liefst oranje, pompoen.
  • Leg oude kranten of een tafelkleed op de tafel tegen het geklieder.
  • Leg een stift, een mes en een lepel klaar. En een bak om het vruchtvlees van de pompoen in te doen.
  • Snijd de bovenkant, eventueel met een mooie ribbelrand, open.
  • Vervolgens lepel je de inhoud van de pompoen eruit. In de pompoen zitten allemaal pitten en vezels. Let wel, dit is wel even een klusje. 
  • Als alle pitten en vezels weg zijn, kun je de pompoen een gezicht geven. Met de stift teken je een mond en de ogen.
  • Nu kun je met het mes de ogen en de mond voorzichtig uitsnijden.
  • Ben je hiermee klaar dan kan de deksel er weer op en kan de pompoen naar buiten op een mooi plekje. 
  • Eventueel kun je een paar waxinelichtjes in de pompoen doen, dat ziet er 's avonds super leuk uit! 

Kinder Halloween bij Klein Zwitserland

Speelpark Klein Zwitserland is de hele maand oktober schitterend versierd met honderden pompoenen. Ook zie je er vliegende, vriendelijke spoken. Tegen extra betaling kun je Halloween pompoenen snijden en marshmellows roosteren. Natuurlijk mag je de pompoen mee naar huis nemen. Ook de Adventure Golfbaan is in Halloweensferen versierd. Tijdens de herfstvakantie is het park dagelijks geopend. Let op; vanwege de maatregelen is het alleen mogelijk om vooraf online op datum tickets te bestellen. 

Streekmuseum Peel en Maas; Museum in het donker

In de herfstvakantie en tijdens Halloween heeft Museum Peel en Maas een leuke, speciale activiteit. Kinderen kunnen samen met hun ouders door een donker museum gaan speuren. Met een zaklamp zoeken de kinderen in het museum naar antwoorden op oplichtende vragen op de muren, om zo het raadsel op te lossen. Van te voren opgeven is verplicht, i.v.m de maatregelen. 

 

Heel veel plezier gewenst!

Mocht er in jullie omgeving ook iets leuks worden georganiseerd, dan hoor ik het graag via mirel@go-kids.nl.

Groetjes, Mirel