8 leuke indoor activiteiten, uitjes met kinderen bij slecht weer.

Het regent...het regent....tja...wat gaan wij vandaag doen met onze kinderen? Herkenbaar? Van die grijze regenachtige dagen of kou buiten, waarbij het zonnetje nog niet in zicht is...

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

FunZone Indoor spelen & trampolineparken
Meer weten

FunZone Indoor spelen & trampolineparken

 

FunZone heeft heerlijke indoor speeltuinen en trampolineparken in heel Nederland. Je kent de vestigi... bekijk

 
Jumpsquare & Jump XL trampolineparken
Meer weten

Jumpsquare & Jump XL trampolineparken

 

Op zoek naar een lekker actief uitje met de kinderen? Wat dacht je van… heerlijk jumpen in één van d... bekijk

 
Museumkids: heerlijke Kidsproof musea!
Meer weten

Museumkids: heerlijke Kidsproof musea!

 

Met je kinderen naar een museum: dat wil jij graag - alleen dan wel naar een museum dat écht leuk is ... bekijk

 

Helaas is het in Nederland niet altijd mooi weer. Tijd om een aantal leuke uitjes en activiteiten te verzamelen, die je nog wel kunt ondernemen bij slecht weer. 

Theater.…! Theater....!

Wel eens gedacht om je kind mee te nemen naar een voorstelling in het theater? Overdekt en gezellig. In bijna alle theaters in Nederland hebben ze regelmatig toffe kindervoorstellingen op het programma staan. Een echt gezinsuitje of even 'quality time' met je kind, echt genieten. Check vooral wat de theaters in jouw regio in petto hebben aan heerlijke theatervoorstellingen voor kinderen.

Jump Jump! - naar een trampolinehal

Op zoek naar een stoer, actief, sportief en spannend uitje? Laat de kinderen zich even lekker uitleven en ga 'hip' trampoline springen oftewel jumpen in één van de vele trampolineparken die ons land rijk is. Jumpsquare en Jump XL, FunZone Trampolineparken (voorheen Krazy Kangaroo), StreetJump, en zo zijn er nog heel wat meer.

Zo'n jumpuitje is een top combinatie van fun, sport en gezelligheid. Zelfs kids vanaf 1,5 jaar kunnen even helemaal los tijdens speciale uurtjes voor kleintjes - de meeste jumphallen hebben wel één of meerdere momenten in de week gereserveerd voor de ukkepukken.

Een trampolinepark heeft tegenwoordig trouwens nog véél meer te doen dan alleen trampoline springen. Ze gebruiken allemaal verschillende namen voor hun attracties, denk aan bijvoorbeeld een Climbing Wall, Fun Arena, Big Airbag en een Ninja Parkour.

Overdekt zwemmen

Buiten regen, binnen lekker spetteren. Samen zwemmen vinden de meeste kinderen een heerlijk uitje! Veel overdekte zwembaden hebben een gave glijbaan, oneindig roetsjen met licht en geluid... misschien meet-ie ook nog wel hoe snel je bent, doordat je touchpads onderweg tegen komt.

Sommige zwembaden hebben een golfslagbad, helemaal spannend en leuk. En wildwaterbanen zijn ook immens populair bij kinderen. Of wat dacht je van even samen chillen in een bubbelbad?  

Samen zwemmen: heerlijk indoor uitje bij slecht weer

Indoor spelen / Binnenspeeltuin

Laat je kinderen lekker uitrazen bij een indoor speelparadijs en ga zelf zitten op een stoel, uitkijkend op de speeltuin en onder het genot van een cappuccino. Wij zeggen: WIN-WIN.

Natuurlijk kennen we ze allemaal wel, de binnenspeeltuinen.  Er zijn talloze indoor speelparadijzen in Nederland, er is er altijd wel één in de buurt toch? Monkey Town, Ballorig, FunZone... dat zijn de grote ketens met binnenspeeltuinen. Daarnaast heb je ook nog heel veel zelfstandige speelparadijzen, vaak in een leuk thema. 

Wij zeggen: zorg voor variatie en ga niet altijd naar dezelfde indoor speeltuin. Zo blijft een indoor speeluitje nieuw en uitdagend voor de kinderen!

Filmpje pakken in de bioscoop

Altijd een succes is toch wel de bioscoop. Lekker in de relaxmodus en onderuit gezakt in een bioscoop stoel. Met een chippie (geen echte popcornliefhebbers hier thuis) en een drankje is dit uitje toch wel echt een waar feestje bij ons thuis.

Er is vást wel een bioscoop bij jou in de omgeving - of waarschijnlijk wel meerdere. Bioscoopketens Pathé, VUE en Kinepolis zitten op heel veel plekken. En dan zijn er nog allerlei zelfstandige bioscopen en filmhuizen waar je met de kinderen naar de film kunt. Check vooral welke kinderfilms er draaien, reserveer je tickets online en maak er een heerlijke middag van met de kinderen.

Indoor activiteiten bij jou in de buurt

Voor een uitje bij slecht weer wil je vást niet te ver reizen. Bij Go-Kids kun je gemakkelijk uitjes zoeken in jouw regio, handig toch? 

Go-Kids regio's in Nederland

Erop uit - kies je provincie

Leuke activiteiten bij regen voor thuis

Ook in en om je eigen huis kun je van alles verzinnen voor de kids. Het is natuurlijk altijd leuk om lekker binnen te blijven als het slecht weer is en wat aan te rommelen in huis.

Lekker buiten kliederen...Heerlijk!

(Tip van mijn eigen Go-Kiddies) Paraplu? Niet nodig, mam!

Kinderen die bij het eerste regenbuitje juist buiten te vinden zijn, het heerlijk vinden om bij slecht weer in de plassen te stampen, modder te maken, takken te zoeken in de bosjes en tunnels te graven in de zandbak. Wij hebben ze thuis, jullie ook? Buiten spelen in de speeltuin of eropuit in de natuur is toch wel één van hun favorieten, bij een grijs regenachtig dagje. 

 

Have fun! Ook bij iets minder weer!

Log In