Deze bordspellen voor kinderen zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het is wel zo gezellig als het hele gezin mee kan doen. Daarom: de top 10 populairste familiespellen. Ben je op zoek naar een bordspel maar weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk dan de top 10 bordspellen. Er zijn veel leuke bordspellen om te spelen. Met behulp van de bordspel top 10 kun je eenvoudig bekijken welke bordspellen het beste zijn beoordeeld en het meest worden gespeeld. De actuele top 10 beste bordspellen en gezelschapsspellen:

1. Regenwormen - Dobbelspel

Dit snelle compacte dobbelspelletje kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen!

Koop nu ►

Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren.

Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar ► Klik hier voor meer info!

 

2. Keer op keer - Dobbelspel

Dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin!

Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen.

Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Alles over Keer op Keer ►

3. 30 Seconds ® - Bordspel

Spectaculair partyspel voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen.

Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish?

30 SECONDS®, het uitdagende spel waarbij je snel moet denken en net zo snel moet praten, garandeert uren speelplezier met jouw familie en vrienden. Het wordt zeker supergezellig! 

Koop nu ►

4. Clever - Dobbelspel

Tactisch dobbelspel voor het hele gezin

Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren.

In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor is het tot het einde razend spannend! ► Klik hier voor meer info!

5. Beverbende - Kaartspel

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed
uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

Beverbende is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook te combineren met het kaartspel Beverclan.

Check Beverbende! ►

6. Catan: 25 jaar wereldwijd jubileum - Bordspel

We hebben wat te vieren. Het is 25 jaar geleden dat Catan voor het eerst in de officiële Duitse taal werd uitgegeven. Sinds 1995 heeft dit spel miljoenen spelers wereldwijd vermaakt.

In deze speciale jubileumuitgave vind je het basisspel Catan en de eerste grote uitbreiding “De Zeevaarders”. Nooit eerder verschenen deze twee spellen samen in 1 doos. Ook vind je er twee extra regionale scenario’s: Hawaii en Het Iberisch schiereiland.

De Zeevaarders
9 nieuwe scenario's voor Catan voor nog meer variatie. Bouw schepen en ontdek nieuwe eilanden.

Hawaii
Vestig je op het geliefde vakantie-eiland en leer de bezienswaardigheden kennen.

Iberisch Schiereiland
Speel Catan op de vlaktes en langs de kust van het Iberisch Schiereiland

Klik hier voor meer info

7. Carcassonne - Bordspel

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten.

Elke beurt leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. In principe mag er niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar worden gebouwd, kan het toch voorkomen dat er meer horigen op terecht komen. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft, krijgt daar direct punten voor. Voor elke soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint.

Carcassonne is zowel bij families als bij veelspelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels voldoende diepgang heeft. Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen ► Klik hier voor meer info!

8. Quantik - Breinbreker

In Quantik zetten 2 spelers om de beurt een houten puzzelstuk op het bord: een kubus, kegel, bol en een cilinder. Het doel is om als eerste de vier verschillende vormen in jouw kleur in één rij, kolom of vierkant te plaatsen. Hierbij is het niet toegestaan een speelstuk te plaatsen als je tegenstander die vorm al in dat gebied heeft geplaatst. Dat mag echter wel als het één van jouw eigen speelstukken is. Een potje Quantik lijkt op een vlotte Sudoku voor twee personen, boordevol strategie ► Klik hier voor meer info!

9. De Taveernen van de Oude Stad - Bordspel

De Taveernen van de Oude Stad is een deckbuildingspel over elkaar beconcurrerende herbergen, waar drinkebroers en edellieden hun biertjes en borrels drinken. De spelers zijn waard in hun eigen etablissement en proberen door juiste investeringen hun kroeg de beste van de oude stad te maken.

Je trekt als waard nieuwe klanten aan en af en toe ook een edelman, die roem in de hand werkt. Je zult ook moeten investeren in tafels, personeel moeten werven en leveranciers van het goudkleurige vocht moeten vinden. Iedere ronde werpen en kiezen de spelers dobbelstenen en geven deze door aan hun buurman. De dobbelstenen bepalen welke bieren je tapt en uitschenkt. Schenk je je vaste gasten aan de bar weer in of kies je die rijke stinkerd daar in de hoek?

Uiteindelijk gaat het om overwinningspunten, die na 8 speelronden de overwinnaar bepalen. Naast het basisspel zijn er nog 4 modules, die op elkaar doorbouwen en meer uitdaging – en speelplezier.► Klik hier voor meer info!

10. Halli Galli Extreme - Actiespel

Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meer vruchten of een dier. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. De spelers proberen op de bel te drukken als:
- Er twee gelijke vruchtenkaarten zichtbaar zijn
- Er een olifant zichtbaar is, maar geen aardbeien
- Er een aap zichtbaar is, maar geen citroenen
- Er een varken zichtbaar is

Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over?

Halli Galli Extreme maakt het bekende spel met de bel nog chaotischer en hilarischer. Wanneer moet je bellen en wanneer juist niet? Opletten geblazen dus!

Uiteraard zijn er nog meer ongelooflijke leuke spellen, dus shop lekker op de website van 999games.nl ► Klik hier voor meer info!

 

Fijn hè, zo'n verzameling spellen? We hebben er nog een heel stel voor je: 8 handige verzamelingen van spelletjes