Wij gingen een dag erop uit bij Kasteeltuinen in Arcen. En wat hebben wij, met ons gezin van vijf, een ontzettend leuke dag gehad! Ik kan je alvast vertellen..... Kasteeltuinen Arcen is niet voor niks uitgeroepen tot Leukste Uitje van Limburg!

Kasteeltuinen Arcen Go-Kids

Bij Kasteeltuinen Arcen is ook erg veel te beleven voor kids!

Allereerst worden we vriendelijk ontvangen bij de kassa.  De kids krijgen allemaal een leuke speur-, en fototocht. Met de potloden in de aanslag laten de kinderen ons wel "even" zien, welke route te volgen, waar we naar op zoek moeten én welke vragen we samen moeten gaan beantwoorden. De speurtocht is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 7 á 8 jaar. Ze kunnen dan zelf de vragen lezen en de antwoorden opschrijven. De fototocht is erg leuk voor de kleinere kinderen. Gaandeweg kunnen ze dan op zoek gaan naar de plaatjes op hun speurblad. 

We volgen het speurboekje van de oudste, en dat leidt ons als eerste naar het Kasteel. Wij hebben voor de zekerheid voor de jongste de kinderwagen nog wel meegenomen, aangezien hij 's middags meestal nog een dutje doet. Maar de kinderwagen is ook in het kasteel geen probleem. We komen gemakkelijk in de kamers van het kasteel via een lift. De jongste 2 kinderen gaan meteen opzoek naar de plaatjes van hun fototocht en de oudste gaat al iets serieuzer op zoek om haar vragen te kunnen beantwoorden. Alle kasteelkamers worden van boven tot onder bekeken door de kinderen. Nadat iedereen enthousiast zijn foto's en vragen heeft kunnen afvinken, gaan we richting de Kasteeltuinen. 

In de kasteelgracht zwemmen heel veel grote Koikarpers. Er staat een automaat waar je met 20ct munten een handje voer kunt kopen en de vissen mee kunt voeren. Helaas hebben wij geen 20ct munten bij ons, maar dat is iets om te onthouden voor de volgende keer! Nadat we over het binnenplein richting de tuinen lopen, zien we de eerste pijltjes al die onze route aangeven. Deze zijn steeds duidelijk te vinden. Erg fijn! 

Kasteeltuinen Arcen Kasteel

Picknicken in de Kasteeltuinen

We volgen de route door de mooie tuinen, elke keer als de kinderen een plaatje van de fototocht zien, zijn ze laaiend enthousiast. Dan leidt onze route naar het Bergpaviljoen. En daar staat een heerlijke picknick op ons te wachten, welke je 24 uur voor je bezoek kunt reserveren. Voor papa en mama staat er een grote picknickmand met -deken klaar en voor alle 3 de kids een eigen knapzak. Wat is dit speciaal voor de kinderen! Voor de Picknick mag je overal waar je wilt een plekje uitzoeken, dus de kids lopen met hun knapzak door het park en zoeken een gezellig plekje uit, dichtbij het ooievaarsnest. Daar staan namelijk 2 ooievaarsjongen op het punt van uitvliegen. Dit kun je thuis ook allemaal via een lifestream volgen. Echt bijzonder! En deze picknick is echt een aanrader. Een goed gevulde mand, we hebben héérlijk geluncht. Er kwam zelfs nog even een Pauw op bezoek. 

Picknicken Kasteeltuinen Arcen

Klimmen, Klauteren & Adventure Minigolf

Bij het bergpaviljoen kun je eten en drinken bestellen en heerlijk op het terras zitten. Aan de ene kant is er is een groot speelstrand met speeltorens, een vlot en stapstenen in het water én er is en een leuke aaiweide met geitjes en konijnen. Aan de andere kant loop je het trapje naar beneden voor de Adventure 21 Hole Midgetgolf. En je snapt natuurlijk wel dat we hier niet aan voorbij lopen. Terwijl onze jongste (en papa ;-)) geen genoeg krijgt van het klimmen en klauteren in de speeltorens, ga ik met de oudste twee kids naar de Adventure Minigolf. Tijdens je bezoek aan Kasteeltuinen Arcen mag je hier gratis gebruik van maken! De kids vinden het echt een toffe baan, je speelt namelijk tussen de rotsen en watervallen. Tijdens ons potje Minigolf lopen er heel wat mensen langs. Want ook al speel je misschien liever geen Minigolf, is het zeker de moeite waard om een wandeling langs de banen te maken. Het vlot en de stapstenen is ook grote favoriet bij de kids. En ook bij de Aaiweide staat een automaat om met 20ct munten een handje voer te kopen voor de diertjes. 

aaiweide Kasteeltuinen Arcen

Een reuze boom, een reuze pauw en riddertenten

De kinderen zouden het liefst de hele middag op het speelstrand blijven. Maar bij de picknick kregen de kids een voucher om een ijsje te halen bij de Riddertenten. En meer motivatie heeft een kind eigenlijk niet nodig. We vervolgden onze weg via de Oosterse tuinen en het Bamboebos richting de Riddertenten. Daar komen de kinderen een reuze pauw van bloemen tegen. Wauw! En er staat ook een hele grote boom; De Mammoetboom. Bij de Riddertenten bestellen we een ijsje voor de kinderen en iets te drinken voor onszelf. Nog even genieten van het uitzicht en de rust. Want ook al zijn er veel bezoekers bij de Kasteeltuinen, het park is zo groot, dat het er toch lekker rustig is. Wat was dit genieten voor ons alle vijf! Na het ijsje lopen we richting de uitgang, maar niet voordat we nog een kijkje hebben genomen in het winkeltje, waar niet alleen allemaal leuke spulletjes te krijgen zijn voor kinderen, maar ook lekkere streekproducten. 

Kasteeltuinen Arcen Limburg

Wil jij meer weten over Kasteeltuinen Arcen? Neem dan  hier eens een kijkje!