Wandelen met kinderen. Het is gratis, gezond en nog leuk ook. Al is dat laatste iets waar de meningen over verdeeld zijn ;) Met deze tips vindt iedereen wandelen leuk, dat kan niet anders;) 

Waar ga je wandelen?

Allereerst natuurlijk de vraag: waar gaan jullie wandelen? Er zijn in de regio verschillende natuurgebieden van Staatsbosbeheer, waar je hele mooie plekjes kunt opzoeken. > lees hier meer over de gebieden van Staatsbosbeheer. 

Behalve via Staatsbosbeheer, zijn er andere manieren om een mooie wandelroute te zoeken. Er zijn bijvoorbeeld ook verschillende apps met wandelroutes, zoals IVN routes. Hier zoek je op de kaart naar wandelroutes, van de lengte die jouw kind aankan natuurlijk en laat je navigeren naar het startpunt of de route downloaden. Een nog fijnere app voor wandelroutes vinden wij Komoot. Zoek maar eens op in de playstore, je zult er geen spijt van krijgen. 

 

Wat doe je tijdens je wandeling?

Is gewoon wandelen doelloos voor jou of je kind? Ga dan wandelen met een plan!  

Geocachen met de kinderen

Zoek eens een Geo-cache op! Geen idee wat het is? Dan leggen we het uit. > Lees hier alles over wat geocache is en hoe het werkt. 

Sporen zoeken in de natuur

Onze Saskia is gek op wandelen met de kinderen en vertelt je over twee apps die zij en haar kinderen graag tijdens een wandeling gebruiken. > Lees hier over sporen zoeken en vogelgeluiden herkennen. 

Herfstschatten verzamelen

Ga je wandelen in de herfst? Ga dan samen op zoek naar tamme kastanjes, eikeltjes en mooie bladeren! Neem een spiegeltje mee en ontdek wat er onder een paddenstoel zit. Neem een paar (niet te veel, anders hebben de eekhoorntjes niks meer te eten;) ) herfstschatten mee naar huis en ga er vervolgens mee knutselen! > Lees hier alles over knutselen met herfstschatten

Doe de natuurbingo

Download gratis onze natuurbingo en probeer onderweg alle vakjes te vullen! > Ga naar de natuurbingo.

 

Heb je nog aanvullende tips voor een toffe wandeling met kinderen? Mail ons dan gerust op rotterdam@go-kids.nl

Log In