Leuke apps voor tijdens je wandeling met kinderen

Handige apps voor een wandeling met kinderen

Wandelen met kids is leuk, maar wordt nog veel leuker voor kinderen als jullie op zoek kunnen naar dierensporen of vogels kunnen herkennen! Wij beschrijven hier twee apps die jullie wandeling met kinderen nog leuker maken. Beide apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken.

Spoorzoeker app van Staatsbosbeheer voor kinderen

De Spoorzoeker app van Staatsbosbeheer is een superleuke en kindvriendelijke app! Kinderen kunnen er van alles over dieren lezen en leren. Aan de hand van pootafdrukken, de poep van de dieren en etensresten die jullie vinden op jullie wandeling, kun je zien welke dieren dezelfde wandeling in het bos of natuurgebied hebben gemaakt! Soms zie je ook een holletje waarvan jullie denken dat er een dier in woont. Ook slaapplekken kun je makkelijk herkennen met de spoorzoeker app. Zijn jullie uitgezocht? Speel dan samen de quiz uit de app.

Vogels in Nederland app, leuk met kinderen

Heb je dat ook wel eens als je aan het wandelen bent? Je hoort een vogel maar weet niet precies welke het is... Deze app is super handig, want naast een goede beschrijving van de vogel, kun je ook naar het geluid luisteren. Zo kun je het live geluid wat jullie horen vergelijken met de app en alles leren over de vogel die jullie zijn tegen gekomen. Weten jullie bijvoorbeeld hoe een roodborstje klinkt? In deze app zoek je het zo op!

Pokémons zoeken

Natuurlijk kun je ook nog steeds Pokémons zoeken, ook tijdens je wandeling. Wedden dat ze niet verveeld raken?

 

Schatten zoeken met kinderen tijdens een wandeling

Willen jullie schatten zoeken tijdens een wandeling met kinderen? Download dan de geocaching app. Hier hebben we ook een blog over geschreven.

Goecaching met kids

https://rotterdam.startwall.nl/

https://infobron.nl/Kinderfeest-vieren met als linktitel "Kinderfeest
vieren".

Log In