Erop uit tijdens de voorjaarsvakantie

De leukste vakantietips voor kinderen

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en er is natuurlijk ontzettend veel buitenshuis te doen; van de natuur tot te gekke overdekte activiteiten voor het hele gezin van Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de rest van de regio.

Uitjes in de buitenlucht

De voorjaarsvakantie is het ideale moment om er ook in de buitenlucht weer lekker op uit te gaan met de kids. Van de leukste gratis uitjes in de natuur tot de meest te gekke attractieparken: bij ons in de regio is er ontzettend veel te doen!

Madurodam. Moet je beleven!
Er is zoveel te doen in Madurodam. Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. Je komt ogen, maar vooral handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door ons land. Dat moet je meemaken. Waar anders red je in een dag ons land van het water, bewonder je alle bloemen die in de bloei staan en ben je een beroemde dj? Spot je de snelste treinen, blus je een brand in de Rotterdamse haven én vaar je naar Nieuw Amsterdam? Ook op de planning: een bezoekje aan de koning en vliegen in een echt vliegtuig, The Flying Dutchman. Samen beleef je in Madurodam een dag vol doen, zien spelen en leren. Voor jong en oud.

Madurodam

Wist je dus dat je ontzettend veel kunt doen en beleven? Weten wat? Lees het hier. Wist je trouwens dat tickets op datum vooraf goedkoper zijn dan aan de kassa?

Voordeeltickets

Pssst... wist je dat Madurodam net een gigantisch toffe nieuwe attractie voor de zomer heeft aangekondigd? Hier lees je meer over De Hollandse Meesters.

Yvon's Springkussenverhuur
Eropuit in je eigen buurt, maar dan extra leuk! Tip van ons: huur met de buurt een springkussen voor het allerleukste plezier met de hele buurt.

Meer informatie

Trek de natuur in
Je kunt alle speelbossen en wandelpaden vinden op onze website, maar via de button hieronder kun je een selectie met de allerbeste tips vinden.

De natuur in

Sportief de vakantie door

Je kunt in de voorjaarsvakantie natuurlijk ook lekker sportief zijn! Wij hebben drie tips die je absoluut niet mag missen!

De piste op in SnowWorld Zoetermeer
Ga jij niet op wintersport ver weg, maar wil je wel verse sneeuw zien en beleven? Dan is SnowWorld Zoetermeer, inclusief prachtige Alpenspeeltuin, een echte aanrader. Bovendien zijn er te leuke activiteiten als Kidsdagen en kun je als ouder natuurlijk ook de piste op of lekker toekijken vanuit het gezellige restaurant.

Kidsdagen

Het huis
Nee, we hebben het niet over jouw eigen huis. We hebben het wel over curling! Want wist je dat die grote cirkels waar je de stenen in moet krijgen het huis heet? Wij wisten dit ook niet én wisten bovendien niet hoe een ontzettend leuke groepsactiviteit met het gezin is totdat we het zelf probeerden. Kortom, de hoogste tijd om curling te ontdekken in Zoetermeer!

Meer informatie

Jump, jump, jump!
Staan jouw kinderen ook te springen voor de vakantie? Een trampolinepark werkt altijd! 

  • Er zijn meerdere trampolineparken in de regio
  • Het kan ongeacht het weer doorgaan
  • Gerenommeerde ketens met veiligheid hoog in het vaandel
  • Lekker sportief

Zelf raden wij Jump XL in Den Haag en Jumpsquare Rijswijk aan.

Jump XL

Jumpsquare

Verder zijn er in bijvoorbeeld Warmond (Street Jump) en Zoetermeer (Jump One) trampolineparken te vinden.

Bounce Valley. Springt Eruit!
Geen trampolinepark, geen speeltuin... maar wél een airpark! Dit nieuwe type attractie is 100% fun voor de kinderen én ouders. Dit luchtkussenpark in Zoetermeer is zeker de reis vanuit Den Haag, Wassenaar, Delft en omstreken waard. Tip van ons: het is echt gemaakt om samen plezier te hebben en ook deels ontworpen op volwassenen; ga dus niet passief zitten toekijken, maar doe lekker mee!

Reserveren bij Bounce Valley, evenals de trampolineparken, is zeer sterk aan te raden om te voorkomen dat je er voor niks naartoe reist.

Reserveer nu

Speeltuinen in regio Leiden - Den Haag

De klassieker: de indoor speeltuin. In onze regio zijn er ontzettend veel te vinden, maar we hebben een paar favorieten:

Meer speeltuinen vinden? Check onze bestemmingspagina's!

Check ze allemaal

Pssst.. ken jij onze blog al met tips hoe je een bezoek aan een binnenspeeltuin kunt overleven? Check hem snel!

Onze tips!

Win een gratis vakantie met onze overnachtingspecial!