Pretparken in Spanje... we vertelden je al over PortAventura World bij Salou, maar er is nog veel meer te beleven daar in het land van de tapas en de flamenco. Zo verkenden wij ook het pretpark Terra Mitica bij Benidorm!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Benidorm - wie kent het niet?

Veel Nederlandse gezinnen zijn in Benidorm geweest en wie er niet is geweest, kent het wellicht van de serie Benidorm Basterds. Benidorm is massatoerisme en voelt in de zomer bijna als Nederlandse enclave. Het massatoerisme heeft een goede reden; een heerlijk klimaat, een mooie kust en goed bereikbaar vanaf grote steden als Alicante en het steeds populairder wordende Valencia. Maar wist je dat er ook een leuk regionaal pretpark te vinden is inclusief relax hotel? Wij gingen naar Pretpark Terra Mitica met het bijbehorende luxe hotel!

Pretpark met hotel vlakbij Benidorm

Pretpark Terra Mitica met het luxe Luxor Grand Hotel is net buiten Benidorm te vinden (taxi, bus of auto zijn aan te raden) aan de voet van een berg. Wij van Go-Kids, vader en 9-jarige dochter- bezoeken het hotel en pretpark voor een flitsbezoek.

Luxor Grand Hotel

We komen in de avond vlak voor het eten aan (inbegrepen bij het verblijf, makkelijk!) en schuiven gelijk aan. Na het buffet snellen we naar de kamer, waar we een blik werpen op het lagergelegen Benidorm en de kustlijn, voordat het tijd is om te slapen. Morgen hebben we namelijk exact 7 uur om het pretpark te ontdekken, voordat wij richting luchthaven moeten om onze Europese pretparken-ontdekkingsreis voort te zetten.

Zomervakantie Benidorm All Inclusive Soanje

De wekker gaat om 09:00 uur en om 09:45 staan we fris en fruitig bij het ontbijt. De keuze is ruim: van warme gerechten tot vers fruit en diverse soorten brood. Iets voor 10:30 uur zijn we terug in de kamer, brengen de koffers naar de gratis opslag bij de receptie en lopen de 20 passen naar de pretparkingang.

Pretpark Terra Mitica in Spanje

We belanden op het sfeervolle entreeplein met fonteinen. We kijken op de kaart en zien dat dit pretpark is ingedeeld naar oudheden, zoals het Romeinse gedeelte en het Griekse gedeelte.

We lopen de poort aan het einde van het plein door en komen uit bij een prachtig meer, met rechtsachter het gebergte met levensgroot de letters die de parknaam Terra Mitica vormen erop. Het zonnetje schijnt en het oogt idyllisch. We stappen de eerste en beste attractie in (een relaxte boottocht) om daar een plan de campagne te maken. We besluiten na de boottocht eerst het park eens rustig rond te lopen voordat we allerlei attracties doen. Met onze Quickpassen in de achterzak weten we namelijk dat we vandaag sowieso geen last gaan hebben van lange wachttijden. 

Terra Mitica Spanje Pretpark Benidorm Spanje

Terra Mitica is geen pretpark van het formaat Europa Park, Disneyland Parijs, Efteling of het Spaanse PortAventura World. Gelukkig hoeft dat ook niet; rustig rondlopen en kijken kost ons een ruim uurtje. Kortom, echt een regionaal park van fatsoenlijk formaat.

Er vallen ons echter wel gelijk twee dingen ontzettend op. Het eerste is dat de themagebieden best tot in detail zijn uitgewerkt. Er zijn weinig kale paden en gebieden. Het tweede wat opvalt is de aandacht voor water! Ja, een waterpark vlakbij valt onder dezelfde eigenaar, maar dat wil niet zeggen dat je in het pretpark niet kunt afkoelen… of feesten! Daarover later meer.

Gigantisch waterpark inbegrepen

Er zijn twee gigantische waterspeelgebieden in het pretpark. We vragen het bij de medewerkers drie keer na uit ongeloof, maar het is toch echt inbegrepen bij de parktoegang. Kortom, doorstappen en de attracties doen zodat we straks nog even kunnen spartelen.

Achtbanen in Terra Mitica

Dan de attracties. Het park telt drie achtbanen.

De eerste is een Suspended looping coaster. Veel Nederlanders zal het niks zeggen, totdat we zeggen Condor in Walibi Holland. Dit is namelijk een standaardmodel en daarmee een kopie. Doordat de baan zelf op een redelijk open terrein staat, kun je ontzettend leuk toekijken (en die perfecte foto maken).

De tweede achtbaan is een voor Nederlanders wat unieker exemplaar. Hierbij zit je met 8 personen aan weerszijden van de baan met de ruggen naar elkaar. Je gaat omhoog en volgt ns boven gekomen te zijn een kort traject, waarbij je na 2 seconden al niet meer weet waar de horizon is. De funfactor is hoog, maar je moet er wel tegen kunnen.

De derde achtbaan is een kindvriendelijke mijntrein. Deze klassieker geeft ook een mooi uitzicht over de omgeving.

Familievermaak voor de kleintjes

Voor de allerjongsten is er ook zat te doen, want naast een (ietwat simpeler ogend) kindergedeelte vol met attracties voor hen, is er ook een groot overdekt speeltoestel en kun je her en der door het park ook nog attracties voor familievermaak vinden. Denk aan onder ander een zweefmolen en een draaimolen.

Wil je een draaimolen met iets meer spanning? Dan is er ook een variant van tientallen meters hoog met een prachtig uitzicht over de gehele omgeving.

Spanje Zweefmolen Pretpark Gezinnen

Darkride met interactieve shooter

Soms wil je even uit de Spaanse zon. Wij besloten dan ook de grootste darkride te bezoeken: Laberinto del Minotauro. Deze interactieve shooter is voor iedereen leuk! Je zit in een wagentje en beweegt door allerlei scenes uit de Griekse mythologie. Je doel? De duistere figuren verslaan. Zulke attracties zien er vaak mooi uit én maakt je ook nog eens fanatiek.

Overigens was dit zeker niet de enige ‘darkride’ (indoor attractie met scenes), want we zagen er tijdens onze dag er wel meer. Echter, door tijdgebrek konden we helaas niet meer doen. Wel viel ons op dat ook de gebouwen van deze attracties aan de buitenkant helemaal in thema waren.

Waterattracties

Het is warm en dus voordat we zelf het water induiken, willen we ook nog even extra afkoelen met de nodige waterattracties. Uiteraard beschikt Terra Mitica over een ’rapid river’ (ronde bootjes). De rit is leuk aangekleed en je wordt goed nat.

Ben je fan van de klassieker ‘log flume’ (boomstammetjes)? Ook dan kun je in Terra Mitica terecht. Vooral de laatste drop naar beneden is erg mooi gedaan, want het gebied waar je uitkomt is prachtig gemaakt met watervallen en veel groen.

Nog niet nat genoeg? Dan is de grote splash een aanrader, want als je uit die attractie stapt is niks meer van wat je aan hebt ook maar een beetje droog.

Waanzinnig waterpark bij Terra Mitica!

Nadat we de highlights op attractiegebied hebben gedaan lopen we, onder aanvoering van de 9-jarige, met ferme stappen richting het hotel, halen de zwemkleding uit de bagageopslag en lopen weer richting het park.

Het eerste watergebied slaan we over. Dit bestaat uit een stuk of vijf niveaus (hoogte). Al met al beslaat het naar schatting vijftig meter in de lengte en acht meter in de breedte.

Heerlijk zwemmen met watervallen & nog veel meer

Wat wij zeker niet overslaan is het grootste watergedeelte. Vanuit de rondvaart eerder die dag zagen we het liggen en dachten we nog dat het een separaat waterpark was, gezien het formaat. Dat blijkt dus niet zo te zijn! Een gemiddeld gemeentebad is niks vergeleken met het formaat van dit watergedeelte. Meerdere watervallen, fonteinen, relaxzones, een gigantische brug over het water en een heuse poolbar en ligbedjes zijn allemaal aanwezig.

Podium met DJ - het lijkt wel Ibiza!

Een paar meter boven het zwembad is een podium met DJ te vinden en danser. Voordat we het goed en wel beseffen lijkt het alsof we op Ibiza terecht zijn gekomen, want honderden mensen (van jong tot oud) gaan helemaal los op aangeven van de DJ. We laten het feestgedruis even voor wat het is en zwemmen onder de grote brug door richting het rustigere gedeelte.

Zwembad Waterpark Spanje Benidorm

Na twee uurtjes in het water is het tijd om richting het hotel te lopen, daar om te kleden en in 35 minuutjes met de huurauto naar Alicante Airport te rijden. Om 21:15 stijgen we op richting Rome, waar de volgende dag al pretpark Magicland op ons wacht.

Terra Mitica: precies goed voor een volle dag plezier!

We hadden vooraf eigenlijk geen verwachtingen van Terra Mitica. We kenden het van wat foto’s en wisten dat het niet het formaat van Parque Warner Madrid of PortAventura World Salou zou zijn. Gelukkig hoeft niet elk park of resort zo immens groot te zijn on leuk te zijn, bewijst Terra Mitica. Klein is het zeker niet, maar het is precies goed voor een volle dag. Neem het hotel er voor een nachtje bij of als uitvalsbasis om de omgeving ook nog eens te ontdekken en je zit helemaal goed.

Log In