Kinderen leren relaxen

We leven nu in een tijd waarin veel gevraagd wordt van onze kinderen. Ze 'moeten' best wel veel. Dit betekent dat kinderen de hele dag met zijn/haar hoofd bezig zijn en allemaal prikkels binnen krijgen. Het kost hen dan ook veel moeite om al deze prikkels te verwerken. Vaak is er ook geen tijd voor om even te ontspannen en alles een plek te geven. Dit kan aanleiding geven tot allerlei klachten die niet altijd een duidelijke fysieke oorzaak hebben.

De essentie van het kind

Het mooie van je kind is dat hij/zij mag zijn wie ze is: puur, eerlijk en oprecht. Maar onze maatschappij heeft nog moeite om met deze kwaliteiten om te gaan. Je kind spant zich zo hard in om er toch bij te horen en probeert zich aan 'ons' aan te passen. Dit kan vervolgens binnen je gezin ook zorgen voor allerlei spanningen en ruzies over en weer. Misschien herken je dit wel en zou je graag meer rust, liefde en harmonie willen voor je kind en je gezin.

Je kind leert zich op verschillende manieren ontspannen. Vanuit ontspanning creëert hij/zij de mogelijkheid om weer met zichzelf verbinding te maken; zichzelf te voelen en te ervaren, naar zichzelf te luisteren, z'n mening te durven geven en z'n eigen grenzen te leren kennen. De kwaliteiten (o.a. (hoog)gevoeligheid, sterk intuïtief zijn, eerlijk zijn, leven in het nu, zeer wijs of hoogbegaafd zijn) van je kind zullen op een positieve manier aan bod komen, zodat hij/zij hier beter mee leert omgaan. 
Dit kan individueel of in een groepsverband middels de kindermeditatie lessen.

Special Mind maakt gebruik van verschillende behandeltechnieken om zo dicht mogelijk bij het kind aan te sluiten en de behandeling op hem/haar af te stemmen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende massagevormen. Daarbij kan een Bach Bloesem afgestemd op uw kind meer geestelijke balans en rust geven. Verder kan er ook gebruik gemaakt worden van o.a. voeding en etherische olie. Ook gaat Renske Bot met je kind in gesprek en brengt hem/haar weer in contact met zijn/haar gevoelens en emoties. Op deze manier komt je kind meer in balans met zichzelf en zijn/haar omgeving op fysiek, emotioneel en psychisch vlak. 

Bij wie kom je terecht?

Als ergotherapeut is Renske Bot overgestapt naar het onderwijs, begonnen op een basisschool en nu werkzaam in het voortgezet speciaal onderwijs. Behalve leerkracht in het special onderwijs is zij ook orthomoleculaire voedingscoach en kindermeditatiedocent. Voor lessen voor kinderen kun je haar vinden bij clubs