Speurtocht: op reis door de geschiedenis in de natuur.  

Het verhaal van Fredau en Redlef vormt de rode draad in de nieuw ontwikkelde rugzakroute rondom Brasserie Om de Dobben in Burgum. Een route over de geschiedenis van het landschap, ontwikkeld door IVN Natuureducatie. Deze route kun je met of zonder de ontwikkelde rugzak volgen. Wil je mét rugzak lopen dan kun je telefonisch reserveren 0511 22 7800 of 06 520 64 537 of je kunt reserveren per e-mail. 

Spelenderwijs leren over vroeger

Met deze route kunnen kinderen buiten de gebaande paden in de huid kruipen van 'Fredau en Redlef'. Ze gaan hout sprokkelen, bessen en granen fijnmalen en een muizenval maken. Ook kunnen ze ervaren dat er vroeger hele andere vaardigheden nodig waren om te overleven dan die ze nu leren op school. De rugzakroute is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar onder begeleiding van hun ouders.

Naast gezinnen met kinderen is de route, die ongeveer een uur duurt, is de route ook heel geschikt voor groepen zoals schoolklassen, kinderfeestjes e.d. Er zijn verschillende zomer- en winterprogramma’s, wisselend met de de flora en fauna van het moment. En zijn jullie klaar, dan kunnen de kinderen nog heerlijk spelen in de naastgelegen speeltuin van de Brasserie Om de Dobben

Praktische informatie:
  • Je kunt parkeren bij Brasserie Om de Dobben.
  • Reserveer telefonisch: 0511 22 7800 of 06 520 64 537 of per e-mail