T.Rex in Town bij het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Van 15 oktober 2022 t/m 3 september 2023 is in het Natuurmuseum Fryslân de speciale tentoonstelling T.Rex in Town te zien! Wat dacht je van een echt wetenschappelijk model van het skelet van een Tyrannosaurus rex. Één van de meest complete versies ooit gevonden en behoort tot de zeldzaamste fossielen ter wereld.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Natuurmuseum Fryslân
Meer weten

Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk 2, Leeuwarden

Op avontuur in Natuurmuseum Fryslân In Natuurmuseum Fryslân staat zelf doen centraal. Je kunt hier d... bekijk

 

T.Rex in Town

We stappen even 66 miljoen jaar terug in de tijd om op ontdekkingsreis te gaan naar de Koning van de Kruit periode, de T.Rex! Vlijmscherpe tanden, een enorme bek en gigantische afmetingen… Oftewel één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs ooit. Naast het indrukwekkende T.Rex skelet vind je nog veel meer informatie over de turbulente leven van dit dier.

Op bezoek bij T.Rex in het Natuurmuseum Fryslân

Tijdens de opening (op 15 oktober) namen wij zelf een kijkje in het Natuurmuseum Fryslân om T.Rex in Town met eigen ogen te bewonderen. En met een grote dino-fan in ons midden was dit natuurlijk een must-see, zijn dino-outfit lag al klaar (net als meer kinderen overigens, want veel kids hadden toch wel een dino shirt aan!). Zelf weten we inmiddels ook al behoorlijk wat of de Tyrannosaurus rex en andere dino’s door de vele boeken die we voorlezen whahaha. Maar een skelet hebben we nog niet eerder gezien. Op naar Leeuwarden dus.

Fryslan_Dinointown_01

Dino-fans opgelet!

Dyon staat bij de entree al te springen en rennen. Want bij de entree kan het al niet missen dat we dino’s gaan zien. En niet zomaar één, een T.Rex! Zijn favoriet. We zijn nog niet binnen of meneer heeft zich in het winkeltje van het museum geplaatst en heeft een Mosasaurus knuffel in zijn hand. Die moet hij hebben, let op MOET!! We gaan eerst maar eens een kijkje nemen.

Fryslan_Dinointown_02

Dino’s first…

Alle kids krijgen bij binnenkomst een soort Dino masker/hoedje die ze op hun hoofd kunnen zetten. Hierbij een stickervel met allemaal dino tanden… Gaandeweg kunnen zij door het maken van opdrachten/vragen de tanden verdienen en op hun dino hoed plaatsen.
We lopen naar binnen en BAM, een T.Rex voor ons neus. Dyon loopt er opaf en denkt dat hij met de dino kan vechten, echt jongens weer. Ik probeer hem nog een beetje bang te maken, ‘Hij gaat je opeten hoor’, maar het heeft weinig effect. Dino’s zijn zijn vrienden en niet eng hahaha.

Fryslan_Dinointown_03

T.Rex skelet

En dan gelijk voor ons. Een T.Rex skelet. Wow, dat maakt indruk. Groot, tanden, monsterlijk en nog veel meer… De kinderen gaan naast het skelet in de zandbak op zoek naar nog meer dino botten. Ze graven of hun leven ervan afhangt en vinden een staartwervel, ammonieten en een T.Rex tand! De beste vangst ooit. Toch jammer dat hij hem weer terug moet leggen.

Fryslan_Dinointown_04

Dino activiteiten

In de ruimte ernaast zijn allerlei leuke interactieve activiteiten te zien, doen en voelen. Dino spuiten met graffiti, fietsen met een dino, dino’s versieren en nog veel meer. Een groot succes want ze vermaken zich hier heerlijk en rennen van het een naar de ander.

Fryslan_Dinointown_05

Dino geluiden workshop

We sluiten de middag af met een workshop Dino geluiden. In een aparte ruimte nemen de kinderen vooraan plaats op lekkere kussens. De meneer komt erbij zitten en vertelt over de dino’s en de geluiden die ze maken. Samen luisteren ze hiernaar en gaan met instrumenten aan de slag om deze geluiden na te maken. Dyon weet ondertussen alle namen van de dinosaurussen op te noemen. Hij heeft zijn huiswerk goed gedaan ;). Samen maken ze met veel plezier allerlei geluiden die op dino’s moeten lijken. Leuk en leerzaam dus!

Fryslan_Dinointown_06

Nog veel meer te beleven…

Natuurlijk is er nog veel meer te zien in het Natuurmuseum Fryslan. Er zijn veel ruimtes en maar liefst 2 verdiepingen. Je komt hier echt alles te weten over de natuur en de dieren die er leven. Je vindt er veel opgezette dieren. Zo lopen we door de Walviszaal, Darwins Zolder, Kaptein Severeins kamer, Verwonderland, Open Atelier en het OnderWaterSafari!

Fryslan_Dinointown_07

OnderWaterSafari

Voor een klein bedrag kan je deze vaste tentoonstelling bezoeken. Zeker de moeite waard. Let wel even op, toegankelijk voor kinderen van 4 jaar en ouder. Wij moesten ons dus even opsplitsen want Marley (2 jaar) mocht niet mee. Dit is ook echt een beleving die we niet hadden willen missen. Na een kort filmpje gaan we de trap af en stappen we in een karretje. Het lijkt net een soort achtbaan. We nemen een duik en gaan onder water. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Alsof we in een grote bubbel zitten en echt alles van onder het water kunnen zien. In de sloot/plas (zoet water) en de zee (Waddenzee). Bijzonder om dit op deze manier te zien. Ook bij de kinderen maakt het indruk, een eend, een vis, een zeehond, … Ze willen graag nog een keer, maar dan met papa!

Fryslan_Dinointown_07

Kortom; heb je een dino-fan thuis? Ga dan zeker langs bij deze tijdelijke tentoonstelling T.Rex in Town! Een echte beleving voor de kids maar ook jezelf. En vergeet niet de rest van het museum even mee te pakken, zeker de OnderWaterSafari!

Footer_Charlotte_GoKids

Log In