Festivals en andere leuke activiteiten tijdens Hemelvaart in Friesland

Wat te doen met Hemelvaart? 

Erop uit tips voor gezinnen in Friesland!

De extra lange vrije weekenden komen er weer aan! Wat te doen met deze extra vrije dagen vraag je je af?! Dat is nergens voor nodig, want er zijn heel veel festivals, markten, evenementen, uitjes en activiteiten in Friesland tijdens Hemelvaart.

Ga jij liever bootjes of bloemetjes kijken? Houd je meer van muziek en theater? Of is een Circusfestival meer iets voor jou? Het maakt niet uit, er is voor iedereen een geschikt festival:

Festivals op en rond Hemelvaartsdag

De Kinderproeftuin op het Oranjewoud Festival - vanaf 29 mei t/m 2 juni

Het Oranjewoud Festival is een meerdaags klassiek muziekfestival, er vinden vele bijzondere concerten plaats op diverse binnen- en buitenlocaties op en rond landgoed Oranjewoud. Met kinderen naar het klassieke Oranjewoud Festival?! Zeker doen want voor de kids (vanaf 4 tot 12 jaar) is er een super leuke Kinderproeftuin!

In de Kinderproeftuin is niets te gek, er zijn zelfs super grote kunstwerken die je zomaar mag omgooien! Er zijn vele workshops waar je diverse muziekinstrumenten kunt uitproberen, geniet van verschillende (familie) voorstellingen, kom knutselen in het Kunstatelier en kom weer tot met rust met yoga- en theateroefeningen op een rustige plek. Voor de kinderen met (lekkere) trek zijn er oranje pannenkoeken, popcorn, pizza en sappige smoothies.

Circusfestival Schier op Schiermonnikoog - op vrijdag 31 mei & zaterdag 1 juni

Toevallig op vakantie op Schiermonnikoog tijdens met Hemelvaart? Dan heb je echt mazzel want tijdens het Hemelvaartweekend barst er een circusfeest los op Schiermonnikoog! De artiesten van Jeugdcircus Saranti en de artiesten van de circussen Santelli en Okidoki zijn dan namelijk ook op het eiland! Én geven een gratis circus workshop, op vrijdag 31 mei. Op zaterdag 1 juni zijn er super leuke circusvoorstelling te bezoeken (gratis)!

Straatfestival HeechSpanning - op Hemelvaartsdag 30 mei in Heeg

In 2019 is alweer de 27e editie van Heechspanning, hèt straatfestival op Hemelvaartsdag in Heeg. Het belooft weer een spetterende dag te worden vol dans, muziek en straattheater. Ook dit jaar is er weer een kindervrijmarkt, op de Koaldyk. De kindervrijmarkt start vanaf 10.00 uur. ’s Middags is op het parkeerterrein van de Coop ook nog van alles voor kinderen te beleven!

Strandheem Festival - van 30 mei t/m 2 juni in Opende

Strandheem is een evangelisch festival in het Hemelvaartweekend. Er is een groot festivalterrein waar doorlopend activiteiten zijn, zoals gospel-/praise diensten, concerten, gezinsdiensten, een jongerenprogramma, workshops, seminars, diverse kinderactiviteiten en natuurlijk ook diverse foodtrucks. De toegang tot het terrein is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Op het Kinderprogramma staan diverse theater voorstellingen, een muziekworkshop, een dansworkshop voor tieners en de Clowns Binkie en Klinkie komen langs.

Nog meer leuke activiteiten in het Hemelvaartsweekend!

Bloemetjesmarkt - op Hemelvaartsdag 30 mei in Leeuwarden

De langste markt van het land vindt traditiegetrouw plaats in Leeuwarden, dit is namelijk de Bloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag! Je ziet overal bloemen, zover je kunt kijken, dwars door het centrum van Leeuwarden in de Nieuwestad, Wilhelminaplein, Ruiterskwartier, Wirdumerdijk en Schavernek er zijn zo'n tweehonderd kraampjes. De markt is natuurlijk prachtig om te zien, voor jong en oud, en uiteraard is het op alle omliggende terrassen in de buurt erg gezellig. Vanaf 10:00 tot 17:00 uur staat de stad vol met bloemenverkopers!

Lemmer Ahoy - vanaf Hemelvaartsdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni 2019

Tijdens Lemmer Ahoy is de eerste grote wedstrijd Skûtsjesilen van het nieuwe vaarseizoen. De wedstrijden staan bekend als de eerste grote krachtmeting tussen de skûtsjes van de SKS en IFKS, er doen zo’n 50 skûtsjes aan mee. Vooral bij de pier bij het strand is een goede plek om de wedstrijden te zien. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg. Tijdens Lemmer Ahoy is er altijd kermis, al vanaf dinsdag 28 mei t/m zondagmiddag 2 juni!

Campina Open Boerderij dagen - op vrijdag 31 mei

De dag na Hemelvaart openen boeren hun staldeuren voor het publiek! Er is van alles te zien en beleven voor jong en oud. De boer laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Een heerlijk dagje buiten! Kom je ook? Toegang is gratis. Bekijk snel op welke adressen in Friesland je welkom bent!