Workshops in het Fries Museum tijdens de voorjaarsvakantie

  • Fries MuseumBij  Fries Museum
  • van:  19 februari 2019 11:15
  • tot:  23 februari 2019 15:30
Workshops in het Fries Museum tijdens de voorjaarsvakantie

Creatieve workshops in het Fries Museum

Leer in het Fries Museum hoe je een ets maakt of maak een zelfportret net zoals Rembrandt. Op dinsdag 19 t/m 23 februari 2019 zijn elke dag vier workshops te volgen:

1. Schilder je eigen 17e eeuwse stilleven

In de Gouden Eeuw werden er vaak stillevens geschilderd. Op een stilleven staat vaak eten zoals fruit, kaas en broodjes. Maar ook mooie glazen , koffiekannen en bloemen. Een stilleven is een schilderij waarbij je een paar onbeweeglijke voorwerpen opstelt en die als model voor je schilderij gebruikt. Vaak hebben de voorwerpen een bijzondere betekenis op het schilderij. In deze workshop ga je een zelf ontworpen stilleven schilderen.

Tijd: 11.15u - 12.15u & 15.45u - 16.45u
Leeftijd: vanaf 4 á 5 jaar

2. Weckpot versieren

Wie wat bewaart heeft wat. In de tweede wereldoorlog was er soms maar weinig te eten. Daarom bewaarden mensen hun eten in weckpotten. Zo bleef het eten langer goed om te eten. Er zijn ook blikjes te zien waar mensen bijzondere dingen in bewaarden. In deze workshop ga je bijzondere schatten bekijken in het Fries Verzetsmuseum en daarna versier je een eigen weckpot met speciale stiften in het atelier.

Tijd: 12.30u - 13.15u
Leeftijd: vanaf 4 á 5 jaar

3. Etsen

Rembrandt is niet alleen beroemd door zijn schilderijen, maar ook door zijn vele etsen. In deze workshop maak je kennis met de techniek van het droge naald etsen. Jij gaat aan de slag met makkelijkere materialen. In plaats van een metalen plaat gebruik je een kunststof plaatje. Daar kras je een tekening in met een scherpe naald zodat je na afloop met een prachtige prenten naar huis gaat.

Tijd: 13.30u -14.30u
Leeftijd: vanaf 8 jaar

4. Rembrandtfotografie

Heb je die mooie portretten uit de Gouden Eeuw wel eens bekeken? In de tentoonstelling Rembrandt & Saskia ga je zo’n portret bekijken. Kijk goed naar de mooie kleding die de mensen droegen en hoe ze geposeerd staan. In deze workshop ga je met een Ipad en attributen zoals een mooie kraag een mooie portretfoto van jezelf maken. Bij het maken van de foto kijkt de museumdocent goed waar het licht vandaan moet komen. Net als bij een portret van Rembrandt!

Tijd: 14.45u - 15.30u
Leeftijd: vanaf 4 á 5 jaa
r

Praktische informatie:

Data: vanaf dinsdag 19 t/m 23 februari 2019
Prijs: De workshops zijn gratis toegankelijk voor kinderen, op voorwaarde dat er een betalende ouder mee gaat naar het museum. Per betalende ouder mogen er vier kinderen kosteloos meedoen aan de kinderworkshops. (De ouder kan het museum bezoeken terwijl het kind de workshop volgt.)
Aanmelden: Kan uitsluitend op de dag zelf bij de activiteitenbalie! Dus kom op tijd: vol is vol!

De aanvangstijden en leeftijden staan bij de workshops vermeld!