Junior geologie cursus 'Gesteenten' door de GEA-Kring Friesland

Junior geologie cursus 'Gesteenten' door de GEA-Kring Friesland

Wat voor steen heb jij gevonden? 

Tijdens deze cursus krijgen kinderen een antwoord hierop en leren ze over soorten gesteenten, mineralen en /of fossielen.

Hoe vaak komt het niet voor dat je in een rivier, op het strand, in het zand of op een berg een steentje vindt dat bijzonder lijkt. Maar wat heb je nu eigenlijk gevonden? Naar het antwoord op deze vraag gaan we op zoek in de GEA-junior cursus ‘Gesteenten’. Neem vijf stenen die je gevonden hebt mee naar de cursus, dan gaan we op zoek welke steen, mineraal of fossiel dit precies is. Nu zijn er heel veel gesteenten, bijna 5500 mineralen en ook nog eens heel veel fossielen. We weten niet alles, maar we komen vast en zeker dichter bij het antwoord.

De Friese afdeling van de landelijke Stichting Geologische Activiteiten, kortweg de GEA-Kring Friesland, organiseert voor kinderen regelmatig een leuke en leerzame middag waarin steeds een ander geologie onderwerp centraal staat. Zondag 24 maart staat de middag in het teken van gesteenten. 

Praktische informatie:

Tijd: De cursus is in het Natuurmuseum en begint om 14.00 uur. Inloop tussen 13.30 en 13.50 uur, zodat we op tijd kunnen beginnen. De  verwachte eindtijd is 16.00 uur. Zo nodig kunnen ouders de kinderen dan ophalen,

Prijs: Voor kinderen van GEA-leden is de cursus gratis. Voor niet GEA-leden zijn de kosten €5,- Worden je ouders lid van de GEA-Kring (een gezinslidmaatschap) dan wordt de €5,- in mindering op het contributiebedrag aangebracht. Hebben de kinderen een Museumkaart dan die graag bij de balie laten scannen.

Leeftijd: tussen 7 en 14 jaar

Aanmelden: De deelnemers kunnen zich via het volgende e-mailadres opgeven zijlstrakroon@kpnplanet.nl. Vermeld je naam, adres, leeftijd en eventueel je eigen e-mailadres.

Opgave graag zo snel mogelijk: er kunnen 25 kinderen meedoen. Wie het eerst komt, het eerst maalt. De vorige cursus was overtekend: dus wees er snel bij! Dat voorkomt teleurstellingen.