Op vaarvakantie met de kinderen in Friesland? Zijn jullie de vaarroute aan het voorbereiden of al met de boot onderweg en nu opzoek naar een leuke plek om met de kids te overnachten? Lees dan snel verder want dit zijn:

De leukste aanlegplaatsen tijdens een vaarvakantie met kinderen in Friesland

 

In het Friese Meren gebied:

Jachthaven De Kuilart in Koudum

ligt op de vaarroute van Stavoren naar Heeg, direct aan het grootste meer van Friesland; de Fluessen en het Heegermeer. Vanaf de Kuilart ben je na acht kilometer varen in Stavoren en vanaf daar kun je het IJsselmeer op.

Deze haven is onderdeel van Vakantiepark De Kuilart en als gast van de haven mag je ook gebruik maken van de vele faciliteiten op het park. Vooral het overdekte zwembad en het piratenschip, direct gelegen aan het water, zijn populair. Er is ook het panna (voetbal)veldje en een uitdagende skateramp. Verder staat dit vakantiepark bekend om de vele activiteiten die voor kinderen en jeugd georganiseerd worden. 

kindvriendelijke jachthaven de Kuilart in Friesland

Verder lezen over De Kuilart

Jachthaven De Rakken in Woudsend

ligt tussen het Heegermeer en het Slotermeer. Deze haven hoort bij Aquacamping De Rakken. Er is een ruime speeltuin, een leuk recreatieprogramma in het hoogseizoen en restaurants, supermarkt en winkeltjes liggen op een steenworp afstand.

Meer info over De Rakken

Jachthaven Sneekerhof in Jirnsum

ligt direct aan het Sneekermeer en middenin een natuurgebied. Jachthaven Sneekerhof is door de Leeuwarder Courant verkozen tot mooiste jachthaven van Friesland! Deze kindvriendelijke haven heeft een eigen speeltuin en skelters voor de kinderen. Ook is er een restaurant met terras aan het water, Restaurant Sneekerhof.

Verder lezen over Sneekerhof

Watersportcentrum Hart van Friesland in Uitwellingerga

net buiten de watersportstad Sneek en vlakbij het Sneekermeer. De passantenhaven is onderdeel van het Watersportcentrum Hart van Friesland wat het voor de kinderen een geweldige aanlegplek maakt met speeltuin, kinderboerderij en sportvelden.

Meer info Hart van Friesland

Jachthaven Yn é Lijte in Grou

ligt aan het Pikmeer en het Prinses Margrietkanaal. Deze jachthaven is onderdeel van Waterpark Yn'e Lijte, deze naam is Fries voor 'in de luwte'. Dit kleinschalige vakantiepark ligt nabij het pittoreske watersport dorpje Grou, in de gemeente Leeuwarden. Vanaf Grou is het mogelijk met de trein naar Leeuwarden te gaan. Op het park is een speeltuin, een midgetgolf baan, het restaurant Oan't Wetter (compleet gerenoveerd en met een nieuwe kaart) en er is een zwembadje voor de kleintjes aanwezig.

Meer info Yn'e Lijte in Grou

Aan het IJsselmeer:

Jachthaven It Soal in Workum 

is zonder sluis bereikbaar vanaf het IJsselmeer! Direct bij de ingang van de jachthaven is een speeltuin en het naastgelegen strandje is, door het ondiepe water, ook heel erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. In de schoolvakanties is hier een uitgebreid recreatieprogramma voor jong en oud. Voor een hapje en drankje ga je naar Strandpaviljoen IJsselmeerzicht en/ of Havenrestaurant It Soal! 

Verder lezen over It Soal

Marina Makkum

is direct gelegen aan de Friese IJsselmeerkust, op nog geen kwartier varen van de sluizen naar de Waddenzee. Hier vind je al speeltoestellen voor de kids op de hoofdsteiger, bij het zwembad en in de hoek van de haven. Hier kun je ook volleyballen en er is een Pannakooi. Bij de campingreceptie (direct naast de haven vind je camping De Holle Poarte) staan Playstations en een Airhockey tafel. Binnen vermaak voor de kleintjes is er ook; er kan lekker met de lego, auto’s, getekend en geknutseld worden in de speelplaats naast het havenkantoor. Het strand is ook op loopafstand!

Meer info over Marina Makkum

Dit zijn mooiste aanlegplaatsen in de vrije natuur

Willen jullie graag slapen op een onbewoond eiland? Of voor een nachtje omringd worden door alleen maar water? Dat kan heel goed in Friesland en is nog gratis ook! 

De Marrekrite is een samenwerkingsverband tussen de provincie Friesland en verschillende gemeentes met als doel een juiste balans watersport en natuur te kunnen behouden. Het aanmeren op de Marrekritte aanlegplaatsen is gratis, voor maximaal 3 dagen. Behalve steigers en damwanden kun je ook afmeren aan meerboeien. Check het kaart op www.marrekrite.frl waar je deze mooie plekjes kunt vinden. Alle aanwezige voorzieningen worden onderhouden en beheerd door de Marrekritte. Door het kopen van een Marrekrite wimpel draag je bij aan het behouden van deze vrije ligplaatsen in Friesland!

Marrekrite wimpel bestellenLog In