Gisteren werd bekend gemaakt dat de maatregelen met betrekking tot corona worden versoepeld voor een aantal bestemmingen. We willen er graag weer op uit en gelukkig krijgen we daar nu steeds meer ruimte voor. Kijken jullie ook zo uit naar een gezellig gezinsuitje?

Vanaf 11 mei gaan bibliotheken, binnenzwembaden en buitenzwembaden weer open

Waar gaan jullie het liefst naar toe met je gezin? Helaas is nog niet alles vanaf 11 mei meteen weer open, maar over een aantal weken kunnen we misschien ook weer naar de bioscoop, theater of museum. Volgens de website van de Rijksoverheid gaan vanaf 11 mei de bibliotheken en binnenzwembaden weer open. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Dat weten we nog niet, maar via onze site gaan we per gezinuitje in de mededelingen bijhouden wat er allemaal wel kan.

Het Minister van VWS stuurt op 7 mei 2020 via Twitter een tweet dat zwembaden zowel binnen als buiten open mogen vanaf 11 mei: "Zwembaden (binnen en buiten) mogen als uitzondering vanaf 11 mei weer open. Houd altijd 1,5 meter afstand, ook in het zwembad."

>>Bibliotheken in regio Eindhoven

>>Zwembaden in regio Eindhoven

Zwemmen met 1,5 meter afstand

Ben je ook nieuwsgierig hoe de binnenzwembaden het gaan organiseren zodat we op 1,5 meter afstand van elkaar moeten zwemmen? Misschien kunnen kinderen vanaf 8 jaar wel alleen zwemmen met vriendjes op speciale dagen? Wel fijn voor de kinderen als ook de zwemlessen weer gaan beginnen. Hoe het er allemaal precies gaat uit zien zal komende week wel duidelijk worden. We houden je graag op de hoogte via onze website en sociale media. 

LEES OOK: BLOG 11 x buiten zwemmen met kinderen in regio Eindhoven

Dierentuinen en pretparken open?

Over het opengaan van dierentuinen en pretparken heeft het kabinet gisteren nog niks gezegd omdat die onder bevoegdheden van de gemeenten vallen. Als de parken een goed plan hebben waarmee de gemeente akkoord gaat dan kunnen de dierentuinen en pretparken weer open.

Volg Go-Kids ook op Facebook! 

Bekijk de Go-Kids agenda voor leuke tips in het weekend!