De zomervakantie is bijna voorbij. De kinderen gaan 'Back to school'!

De kinderen gaan weer naar school volgende week! Helaas zit de zomervakantie voor de basisschool kinderen er voor regio Zuid weer op en gaan de kinderen weer naar school op maandag 19 augustus.

Hebben jullie ook genoten van alle rust, even geen school, geen sportclubjes, geen vast ritme en al die dingen die een vakantie zo heerlijk relaxt maken? Hopelijk hebben jullie ook een fijne vakantie thuis of op een vakantie bestemming gehad.

Hang je maandag de vlag uit als de kinderen weer naar school gaan of neem je afscheid met pijn in je hart omdat het zo fijn was en de zomervakantie nog veel langer had mogen duren? Wij hebben mixed feelings.... ; de vakantie was heel fijn maar de kinderen zijn toe aan het spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes en ze willen weer nieuwe dingen leren in hun nieuwe groep op school. De kinderen hebben er zin in!

Na de zomer komt er ook meteen weer veel op ons af. Een nieuw schooljaar, nieuwe juf of meester, nieuwe sportclubjes, nieuwe vriendjes etc. Ook staat de Go-Kids agenda al weer bomvol met leuke activiteiten voor kinderen en gezinnen de komende maanden.

Voor het eerst naar school? Vraag de Schoolbox aan!

Gaat jouw zoon of dochter dit jaar voor het eerst naar groep 1? Vraag dan de gratis Schoolbox aan met leuke artikelen voor kinderen. Je kan de Schoolbox hier aanvragen.

Jarig geweest in de vakantie? Bekijk de kinderfeestjes tips.

Was je zoon of dochter jarig in de vakantie en ben je op zoek naar een leuk kinderfeestje? Bekijk dan even alle kinderfeestjes tips op de site van Go-Kids. Je kan kiezen uit sportieve, creatieve, en muzikale feestjes voor kinderen in Eindhoven en omgeving.

Ben je op zoek naar een nieuwe sportclub of creatieve club?

Ben je voor het nieuwe schooljaar ook op zoek naar een nieuwe sportclub of creatieve club? Wil je bijvoorbeeld op musical les of een nieuwe sport uitproberen. Kijk voor tips op Go-Kids bij Sportclubs of Creatieve Clubs. Nieuw bij Go-Kids is musical klas bij Muziekfabriek Eindhoven!

'Back to school' weekmenu: Lekker makkelijk de eerste schoolweek!

In samenwerking met Club van Relaxte Moeders heeft Go-Kids een makkelijk weekmenu bedacht voor de eerste week dat iedereen weer terug in werk- en schoolritme zit. Haal de boodschappen in huis en volg het menu. Lekker makkelijk en nergens over nadenken. Eet smakelijk alvast!

Een nieuw theaterseizoen na de zomervakantie

Begin september gaat het nieuwe theaterseizoen van start. Het aanbod voor kinderen in de theaters in regio Eindhoven is fantastisch dit seizoen. Heel divers aanbod voor alle leeftijden van 1,5 tot 12 jaar! Op zondag 1 september opent Parktheater Eindhoven voor het publiek haar deuren voor de start van het nieuwe culturele seizoen. Een culturele dag (gratis toegang) met veel previews van jeugdvoorstellingen en leuke optredens voor kinderen. Wil je nog meer cultuur opsnuiven bezoek dan ook de opendag van Muziekgebouw Eindhoven.

Leren lezen in groep 3? Ga boeken lenen bij de Bieb! 

Ben jij al lid van de Bibliotheek? Kinderen zijn gratis lid en het is ideaal om leuke leesboeken te lenen bij de Bieb. Ook voor kinderen die leren lezen kan je hier leuke leesboekjes halen. Vaak organiseren ze ook leuke workshops en kinderactiviteiten. Dus houd de Go-Kids agenda in de gaten.

Eropuit met de kinderen - Leuke tips vind je op Go-Kids Eindhoven!

De afgelopen 6 weken was het aanbod van leuke kinderactiviteiten in Eindhoven en omgeving enorm. De kinderen hebben zich dan ook goed vermaakt in de speeltuinen, in het zwembad (heel veel geplonsd tijdens de warme dagen), in de ballenbak, bij de kinderboerderij en alle andere leuke uitjes. Het is heerlijk om samen leuke dingen te doen. Maar onze kinderen wilden ook heel graag chillen met een leuke film, I-pad of spelletjes. Maar na 6 weken begint toch enigszins de verveling toe te slaan en wordt het tijd om naar school te gaan om met vriendjes te spelen en nieuwe dingen te leren.

Inmiddels zijn de schooltassen, broodtrommels, bekers en gymspullen weer opgezocht en gaan we volgende week weer terug naar het schoolritme! Vroeg uit de veren, naar school en werk. Onze familie agenda is inmiddels al weer goed gevuld met alle activiteiten, zoals kinderfeestjes, sportactiviteiten, clubjes en afspraken. 

Uiteraard gaan wij de Go-Kids agenda de komende maanden verder aanvullen met leuke kinderactiviteiten en hopen wij op een heerlijke nazomer zodat we allemaal nog een beetje kunnen nagenieten van de zomer van 2019.

We wensen alle kinderen een heel fijn schooljaar!

Wil je op de hoogte blijven van Go-Kids? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!