Intocht Sinterklaas in regio Eindhoven 

Welkom bij Go-Kids! Je zoekt naar de intocht van Sinterklaas, echter is dit een oud artikel van 2019.

Kijk hier voor alle actuele Sinterklaas intochten in regio Eindhoven. 

Alle Sinterklaas activiteiten en alle Sinterklaas intochten in regio Eindhoven in 2019

Hij komt, hij komt die lieve goede Sint!

Kunnen jullie kinderen ook niet wachten op Sinterklaas? Wij kijken al weer uit naar die heerlijke Sinterklaas tijd samen met de kinderen. Vol spanning kloppen die hartjes de komende weken. De Sinterklaas wensenlijstjes zijn al weer in de maak en wordt al flink geknipt en geplakt. Sinterklaas komt dit jaar natuurlijk ook weer naar regio Eindhoven om alle kinderen de handen te schudden, tekeningen in ontvangst te nemen en natuurlijk om cadeautjes te brengen. Wij kijken om die blije snoetjes, met enige spanning, te zien en de kinderschoentjes bij de deur of bij de haard. Lekker knus!

Het grote Sint intocht feest wordt gevierd op zaterdag 16 november 2019. De plaats waar de Sint dit jaar als eerste aankomt (de plaats waar de presentatoren en de camera's van het Sinterklaasjournaal erbij zullen zijn) is Apeldoorn. Maar na de intocht op tv, gaan de Sint en zijn Pieten meteen weer aan boord en varen ze door naar regio Eindhoven.

Bekijk hier het overzicht van alle intochten van Sinterklaas in regio Eindhoven:

Intocht Sinterklaas in Eindhoven 2019

Zaterdag 16 november om 11.30 uur
De Sint komt met de boot aan op de Kanaaldijk Noord. Op zaterdag 16 november zullen weer vele kinderharten sneller gaan slaan als ze in de verte de boot van Sinterklaas en zijn Pieten over het Eindhovens Kanaal zien aankomen. Zoals elk jaar beloofd het weer een heel groot feest te worden. Vanaf 11.30 uur zijn alle kinderen en natuurlijk hun ouders van harte welkom om aan de Kanaaldijk Noord voor de intocht van de Goedheiligman. En zoals het een goede traditie betaamt, is er een fantastisch programma samengesteld om de kinderen - en natuurlijk hun ouders - feestelijk in de stemming te brengen tot de Sint en zijn vrienden met hun boot aanmeren. 
 

Intochten Sinterklaas in regio Eindhoven:

Intocht Sinterklaas in Helmond

Zondag 17 november om 13.00 uur - Op zondag 17 november 2019 zullen de Sint en zijn Zwarte Pieten om 13.00 uur weer in Helmond aanmeren. Naast de vele kinderen, ouders, opa’s en oma’s, staan Bart & Theo aan de waterkant om de stoomboot in te halen.

Intocht Sinterklaas in Veldhoven

Zaterdag 16 november om 12.00 uur - Zaterdag 16 november is het eindelijk weer zover. Sinterklaas zal op die dag aankomen in Nederland en daarna direct naar Veldhoven komen. Om er een leuke dag van te maken heeft Sinterklaas een super gaaf programma!

Intocht Sinterklaas in Valkenswaard

Zaterdag 16 november 2019 - Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Valkenswaard.

Intocht Sinterklaas in Geldrop-Mierlo

Zondag 17 november om 13.45 uur - Op zondag 17 november komt Sinterklaas naar Geldrop en Mierlo. In Geldrop komt Sint met zijn Pieten om 13.45 aan in de haven van Hulst. In Mierlo start de Sint om 13.45 zijn rijtoer bij Jongerencentrum 't Loesje in de Vesperstraat. 

Intocht Sinterklaas in Nuenen

Zondag 17 november om 13.15 uur - Op zondag 17 november zal Sinterklaas weer aankomen in Nuenen. De route zal om 13.15 uur starten bij het Weverkeshof in Nuenen waar Sinterklaas zoals altijd logeert.

Intocht Sinterklaas in Best

Zondag 17 november om 11.30 uur - Op zondag 17 november arriveren Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten weer in Best. Zij zullen voet aan wal zetten bij de IBC haven van Best. Verwachte aankomsttijd is 11:30 uur.

Intocht Sinterklaas in Waalre

Zondag 17 november 2019 - Dit specifiek Nederlandse feest voor jong en oud wordt op traditionele wijze gevierd. Natuurlijk wordt de goedheiligman “ingehaald” op zondag 17 november na de nationale intocht op TV en het weekend voorafgaand aan 5 December vindt een tweedaagse rondgang plaats door het dorp.

Intocht Sinterklaas in Son en Breugel

Zondag 17 november om 14.00 uur - Op zondag 17 november 2019 om 14:00 uur zal Sinterklaas met zijn gevolg weer aankomen in Son en Breugel. Dat doet hij zoals gebruikelijk bij de brug aan de Kanaaldijk-Zuid. Daarna vertrekt de stoet richting het gemeentehuis.

Intocht Sinterklaas in Gemert

Zaterdag 16 november om 16.30 uur - Sinterklaas avond-intocht en feest op het Kasteel Gemert

Intocht Sinterklaas in Meerhoven

Zaterdag 23 november om 12.30 uur - Op 23 november wordt de enige echte Sinterklaas in Meerhoven verwacht.
Kinderen kunnen een rondje rijden met de Pietentrein, mee dansen met DéDé Dance en meezingen met leuke Sinterklaasliedjes.

Sinterklaas activiteiten voor kinderen in Eindhoven en omgeving

We zullen jullie zoveel mogelijk op de hoogte brengen van alle leuke Sinterklaasactiviteiten in de regio op de Go-Kids agenda dit zijn een aantal leuke tips om Sinterklaas te ontmoeten:

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond (uitverkocht)

In november meert de Goedheiligman met zijn pieten met de boot aan in de haven van Helmond en nemen zij hun intrek in het Helmondse kasteel. Het Sinterklaas kasteel kan je dagelijks bezoeken in de periode van 19 november tot en met 1 december diverse voorstellingen plaats in de spiegeltent op het voorterrein van het kasteel. De kaartverkoop start op 28 oktober.

Het Sinterklaashuis in Eindhoven

Zaterdag 16 november is het alweer zover, dan komt Sinterklaas en zijn Pieten aan in Eindhoven. Dit jaar logeren Sinterklaas en zijn pieten vanaf dinsdag 19 november tot en met vrijdag 4 december in het enige echt Sinterklaashuis in de Steentjeskerk. De kaartverkoop start op 26 oktober.

Sinterklaashuis in Veldhoven

Evenals voorgaande jaren logeert Sinterklaas dit jaar weer bij Museum ’t Oude Slot in Veldhoven. Van woensdag 20 november tot en met woensdag 4 december slaapt hij bij het museum in de bedstee. Meer info lees je hier.

Het Dorp van Sinterklaas in Gemert (uitverkocht!)

Ga naar het Dorp van Sinterklaas in Gemert en krijg een gezellige rondleiding. Hier logeren en werken Sint en de pieten tijdens hun verblijf in Nederland.
 

Sinterklaas hof in Nuenen

Na zijn officiële intocht in ons land (te zien op de televisie), gaat Sinterklaas naar Nuenen om daar zijn intrek te nemen op Weverkeshof, dat gedurende zijn verblijf “Sinterklaashof” heet. De Sint en De Hoofdpiet hebben daar ieder hun eigen slaapkamer, de andere Pieten hun werkruimte voor het inpakken van de cadeautjes. De stal van Americo is te bekijken en er is een vaste Sinterklaastentoonstelling. Helaas is Amerigo dit jaar door omstandigheden niet aanwezig op Sinterklaashof.

Het Sinterklaashuis in Valkenswaard

De logeerplek van Sinterklaas in Valkenswaard bestaat dit jaar 5 jaar. Alle reden voor weer een hoop gezelligheid. Tijdens de opening op 20 november om 14.30-16.30 uur zijn er natuurlijk veel pieten om samen met alle kinderen het Pietenpad te lopen, te klimmen en klauteren, te knutselen.

Pietenhuis Veldhoven

Ook dit jaar komen de pieten van Sinterklaas weer logeren in het Pietenhuis en natuurlijk worden er weer leuke activiteiten georganiseerd. Op woensdag 20 november wordt het pietenhuis in de City Passage om 15.00 uur feestelijk geopend door Sint en zijn Pieten, iedereen is van harte welkom! 

 

Meer Sinterklaas blogs voor een fijne Sinterklaas tijd

Het verhaal van Sinterklaas voor grote kinderen

Hoe je 'Het Verhaal van Sinterklaas' zou kunnen vertellen, als je kind niet meer gelooft in Sinterklaas. Misschien de komende weken wel actueel bij veel gezinnen? Ook dit jaar wordt spannend bij ons; de oudste is 8 jaar en er worden steeds meer vragen gesteld..... Dit blog kan je voorbereiden en kijk ook even naar de boekentip.

Heeft jouw kind last van spanning door Sinterklaas? 

Komende week is Sinterklaas is weer in het land. En hoewel dit voor veel kinderen een fantastische tijd is, gaat het voor een deel van de kinderen gepaard met veel spanning. Lees hier meer voor tips!

Sinterklaas recepten om samen met kinderen te maken

Wil je samen met de kinderen heerlijke dingen maken voor het Sinterklaas feest of om gewoon lekker te snoepen. We hebben een recept voor kruidnootjes en gevulde speculaas. Bekijk hier de recepten.

Sinterklaas knutsel tips 

De Sint en zijn Pieten vinden het natuurlijk altijd leuk om tekeningen te krijgen, maar ze vinden echt geweldig om zelf gemaakte cadeautjes te krijgen. Bekijk hier alle knutsel tips.

 

Gratis download Sinterklaas kalenders

Download hier de gratis Sinterklaas aftelkalender 2019!

 

Download hier de gratis Sinterklaas schoen zetten kalender 2019!