Vier Halloween met kinderen in regio Eindhoven

Halloween is een feestdag die elk jaar valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Maar inmiddels heeft het Halloween feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, met name in Europa, Australië en Oost-Azië. En ook in Nederland worden dus steeds meer Halloween activiteiten voor volwassen en kinderen georganiseerd.

De leukste Halloween tips voor kinderen in regio Eindhoven

Go-Kids heeft de leukste tips voor kinderen voor Halloween verzameld die georganiseerd worden in Eindhoven en omgeving:

Historisch Halloween in het preHistorisch Dorp

In het preHistorisch Dorp verstoppen historische griezels zich op zaterdag 31 oktober tot in de donkere vooravond. Witte wieven, griezelige heksen, gifmengers en pestdokters – je komt ze allemaal tegen op je speurtocht door het openluchtmuseum. Heb je ze allemaal gevonden? Haal dan je warme drankje en kom tot rust in onze herberg bij een knappend haardvuurtje. Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is open om je dorst te lessen en je honger te stillen!

Lees meer over dit Halloween event

Vier Halloween bij DippieDoe in Best

Attractiepark DippieDoe presenteert de eerste editie van DippieBoe! Halloween speciaal voor de allerkleinsten op 23, 24, 25, 30, 31 oktober & 1 november. DippieBoe is geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Tijdens DippieBoe verandert Attractiepark DippieDoe in een spannend maar gezellig park in Halloweensfeer. Overdag zijn er diverse Halloween activiteiten. Zo kan je de leukste Halloween knutsels maken en worden er de gehele middag Halloween verhaaltjes voorgelezen in het allernieuwste voorleestheater! 

Halloween bij De Pannekoekenbakker in Eersel

Van 14 oktober t/m 1 november kan je met de kinderen Halloween vieren bij De Pannekoekenbakker.
Wat kun je allemaal verwachten:

• Gedeeltes van het restaurant zijn aangekleed in Halloween thema
• Griezelmenu (zolang de voorraad strekt)
• Angstaanjagende pannenkoek
• Spookachtig ijsje in een griezelbeker
• 10 dukaten om een leuk cadeautje uit te kiezen in hun speelgoedwinkel

Lees meer over de Pannekoekenbakker

Workshop voor kinderen: Halloween koekjes bakken bij Liek in Eindhoven

Een heerlijke middag koekjes bakken en versieren.

Tijdens deze workshop worden er (gember) koekjes gebakken in het thema Halloween. Denk aan spinnen, spoken, skeletten of gewoon pompoenen! We bakken genoeg koekjes om ook een paar mee naar huis te nemen. De workshop vind plaats bij Liek in het Proeflokaal.

Lees meer en aanmelden voor workshop

Disco Jump bij Street Jump Veldhoven met thema Halloween

Disco Jumpen bij Street Jump Veldhoven Street Jump Veldhoven veranderd op 30 oktober in een stoere club met de tofste muziek, laserlampen en meer. Dus kom gezellig met je vrienden en vriendinnen dansen, jumpen & chillen op de dikste beats. Leeftijd vanaf 7 jaar €17.95, Inclusief: 2 uur springen 1 drankje (of 1 Slush Puppie) 1 zakje chips.

Meer info & tickets

Kinderactiviteit: Pompoenen uitsnijden

Bij de Pompoenerie in Best organiseren ze de Halloweendagen in de herfstvakantie. Kinderen kunnen van 19 oktober tot en met 23 oktober pompoenen uitsnijden. Graag aanmelden via telefoon of mail. 

 

Blijf op de hoogte via Facebook

Verkleden en schminken met Halloween

Ben je op zoek naar een leuke heksenjurk of skeletpak voor de kids voor Halloween. Bekijk het aanbod op Bol.com. Veel voorpret met verkleden.  Bij Hema.nl hebben ze ook leuk artikelen om je huis te versieren met Halloween. Bekijk het aanbod.

Saskia van Go-Kids Breda schreef een blog over hoe je makkelijk enge wonden voor Halloween kan schminken bij kids! Lees meer.

Knutselen voor Halloween - Uithollen pompoen

Je kunt zowel kleine (eetbare) pompoenen gebruiken als hele grote voor het Halloween feest. De grotere zijn makkelijker te bewerken, maar ook minder lang houdbaar. Kies een pompoen waarvan de onderkant vlak is en gelijkmatig.

* Hoe begin je met het maken van een Halloween pompoen? 

Snijd met een scherp mes de deksel van de pompoen af door het mes enigszins naar beneden te richten zodat de deksel er later mooi invalt.

* Uithollen van een pompoen

Gebruik een stevige lepel of ijsschepje om de pompoen uit te hollen. Als je zoveel mogelijk vruchtvlees weg kunt snijden zonder door de buitenwand heen te gaan, blijft de pompoen het langste mooi. Af en toe kun je even checken of de pompoen al doorschijnend is. Zet er dan even een kaarsje of lampje in.

* Gezicht maken in een pompoen

Met een mesje of een stift teken je eerst een gezicht op de pompoen. Met een mesje kan je het uitsnijden.

Knutselen voor Halloween - Lampion maken

Je kan een lampion maken van wc rolletjes of zwart papier waar je leuke halloween afbeeldingen uitknipt. Er zijn heel veel varianten als je op www.google.com kijkt.

Recepten Halloween

  • Pompoensoep: Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect. Check snel het Albert Heijn recept.
  • Broodje met afgehakte vingertjes: Koop knakworstjes met tomatenketchup en amandel als nagels. Snijd dunnetjes lijntjes in de knakworstjes. En veel ketchup! ;-)

Veel plezier met Halloween!