Ga gezellig langs tijdens Zomerkasteel Helmond!

Er is van alles te beleven in en rondom de grootste waterburcht van Nederland. In het bijna 700 jaar oude stadskasteel bieden ze families en gezinnen een superleuk zomer programma.

Al wandelend door het eeuwenoude kasteel ontmoet je de kasteelgidsen. Zij vertellen je de mooiste verhalen over wie hier woonden. Zoek ook maar eens goed naar die eeuwenoude, vreemde en bijzondere voorwerpen en houd ze maar eens lekker vast! De kasteelgids weet raad en helpt je graag verder.

Zin in kokkerellen?

Misschien mag je wel meehelpen met de kok van kasteelfamilie Van Arberg. Als je geluk hebt, verklapt hij al zijn keukengeheimen. En al dat harde werken van de timmerman van kasteelfamilie Van Cortenbach, poeh poeh wat was het zwaar werken na de zolderbrand in 1549! De boerinnen die de pacht komen betalen en het kruidenvrouwtje die overal wel een kruidenmiddeltje voor heeft, willen jou ook graag ontmoeten. Net als Jonkheer Wesselman, hij laat je zijn prachtige kamer zien en ook hij heeft zo zijn geheimen. Luister maar goed, steek je armen uit de mouwen en help ze een handje.

Het zoldermysterie, weet jij het?

Ga zelf op onderzoek uit en doe de zoldertour Kasteel in Brand! Volg de schimmen en luister naar hun verhaal. Of ligt de waarheid soms in het midden…Zin in doe-dingen? Je komt dan echt wel aan je trekken in ‘De werkplaats van Lucas Gassel’ waar je bijvoorbeeld leert hoe de zestiende-eeuwse meester schilderde en met welke materialen.

Speuren?!

Dat doe je tot slot natuurlijk in de kasteelkelders, en buiten op het kasteelplein kun je op z’n middeleeuws spelen. Lekkere trek gekregen? Koop een picknickmand vol lekkernijen en plof gezellig neer in de kasteeltuin.

Meer info en tickets