Met de Zomer Natuur Challenge van IVN worden kinderen uitgedaagd om op avontuur te gaan tijdens de zomervakantie! Spelen in de natuur is gezond en leuk.

Kinderen die buitenspelen in een natuurlijke omgeving maken plezier, kunnen hun energie kwijt en komen tot rust. Er is buiten heel veel te ontdekken en te beleven deze zomer!

Zomer Natuur Challenge

Aan de hand van allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten in de natuur worden kinderen deze zomervakantie mee genomen op avontuur ! Elke week tijdens de zomervakantie komt er een filmpje online met een gloednieuwe natuur challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. In de filmpjes wordt de weekchallenge uitgelegd en voorgedaan, waarna kinderen worden uitgedaagd om deze zelf ook te doen. Bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders of de buitenschoolse opvang meedoen. Buitenspeelplezier gegarandeerd!

Zomer Natuur Challenge 2021

Filmpjes Zomer Natuur Challenge

Louwra krijgt elke week een nieuwe challenge van een expert. Bekijk de filmpjes en doe de uitdagingen zelf bij jou in de buurt! Tussen 19 juli en 29 augustus wordt iedere week een online filmpje gelanceerd met een gloednieuwe natuur challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Meedoen kan zelfstandig op een groene plek in de eigen buurt, bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. 

Hier verzamelen we alle filmpjes van week 1 t/m 6 met uitdagingen voor de Zomer Natuur Challenge. 

>> Bekijk de filmpjes

Trek je schoenen aan, doe zonnebrand op, verzamel je vriendjes en vriendinnetjes en maak van jouw zomervakantie een avontuur!

Groen doet goed

De Zomer Natuur Challenge is een initiatief van Groen doet goed. Het doel van dit programma is om kinderen tussen de 4 en 12 jaar meer naar buiten te brengen, waar ze natuurervaringen opdoen. Zo zorgen we samen voor meer betekenisvolle ervaringen van kinderen in de natuur.