Sinterklaashof in Nuenen

Na zijn officiële intocht in ons land (te zien op de televisie), gaat Sinterklaas naar Nuenen om daar zijn intrek te nemen op Weverkeshof, dat gedurende zijn verblijf “Sinterklaashof” heet.

De Sint en De Hoofdpiet hebben daar ieder hun eigen slaapkamer, de andere Pieten hun werkruimte voor het inpakken van de cadeautjes. De stal van Americo is te bekijken en er is  een vaste Sinterklaastentoonstelling. Helaas is Amerigo dit jaar door omstandigheden niet aanwezig op Sinterklaashof.

Brieven aan Sinterklaas:

De Sint is er meestal alleen om er te slapen en de vele brieven te beantwoorden, want tot 5 december is Sinterklaashof ook zijn vaste postadres. Daar worden de duizenden brieven en tekeningen en brieven bezorgd die kinderen uit het hele land naar hem toesturen. Alle kinderen die een postzegels voor antwoord bijsluiten, krijgen van Sinterklaas een prachtige persoonlijke brief terug.

Belangrijk:

  • Vergeet niet de postzegel voor antwoord in de enveloppe te doen!
  • Geen loket frankeerstrook bijsluiten, daar kan Sinterklaas niks meedoen!
  • Brieven aan Sinterklaas kunnen niet via E-mail worden opgestuurd.
  • Wil je de brief van Sinterklaas op tijd ontvangen, dan moet deze wel vóór 1 december in de brievenbus gedaan zijn.

Adres:

Sinterklaashof
Postbus 368
5670 AJ Nuenen

Voor algemene vragen kunt u dagelijks terecht via het algemene nummer van Weverkeshof 040.2838772

Openingstijden 2019:

Vanaf zaterdag 16 november is Sinterklaashof geopend voor publiek, de ochtenden zijn gereserveerd voor de school bezoeken.

Maandag vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur
Dinsdag vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur
Woensdag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag en Zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Op donderdag 28 november is Sinterklaashof voor het publiek gesloten, dan vieren er kinderen met  een meervoudige beperking, samen met de Stichting Shamajo, hun Sinterklaasfeestje.

Sinterklaas

is iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur aanwezig.

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Nederland en Nuenen (16-17 november) is Sint niet op Sinterklaashof. Wilt u na de intocht op 17 november met de allerkleinste toch nog eventjes in de sfeer van Sinterklaas blijven, U bent van harte welkom op Sinterklaashof. Er zijn Pieten aanwezig vanaf zondagmiddag 17 november!!

Een rustig bezoek moment met de allerkleinste: maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. 5 December om 16.00 uur sluiten wij ons Sinterklaasfeest af.

 

Wil jij de leukste tips uit deze regio voor elke schoolvakantie in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven