Geniet, proef en bewonder bij Winterkasteel Helmond

Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 22 december t/m 5 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. En dat betekent genieten met de hele familie van de winter en van Kerst op zijn leukst! Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige kerstlichtjes, kerstmuziek en chique gedekte tafels. En wat is Kerstmis zonder wensboom? Supernieuw dit jaar is meelopen met een spannende lampionnentocht door een prachtig versierd Winterkasteel. Hiervoor geef je je op via www.museumhelmond.nl.

Wat is er te doen in het Winterkasteel?

Luister naar de Verhalenverteller Gast Fantast, hij vertelt je de prachtigste kerst- en fantasieverhalen in een prachtig ingerichte kasteelkamer op 27 december van 10.30-13.30 uur en 28 december van 13.00-16.00 uur, op 2 januari van 13.00-16.00 uur, 3 januari van 10.30-13.30 uur en 4 januari van 13.00-16.00 uur.

Ontmoet en Groet de Kerstman op 2e Kerstdag 26 december tussen 14.00-16.00 uur, want die mag natuurlijk niet ontbreken, en misschien kun je nog met hem op de foto!

Spannend, loop mee met de lampionnentocht door het sfeervol verlichte Winterkasteel. Als de schemer invalt kom jij met je hele familie naar het kasteel. Je krijgt van ‘Gast Fantast’ een lampion en na afloop is er voor iedereen kerstlekkers. Op vrijdagavond 28 december en 4 januari. Geef je op via museumhelmond.nl dan ben je verzekerd van een plekje. De lampion neem je natuurlijk mee naar huis.

Kinder Kerst Leckerny. Zin in iets lekkers? En wil je zelf ook iets maken? Kom dan naar ons sfeervolle kasteelcafé. Voor iedereen hebben we heerlijke winterse gerechten en warme dranken.

Op tour door het Winterkasteel met de kasteelgidsen, zij vertellen je alles wat je maar wilt weten over dit eeuwenoude kasteel. Iedere dag tijdens openingstijden van Winterkasteel Helmond tussen 13.00-15.30 uur.

Fotoshoot bij de Arrenslee, spelen en speuren: bij de enige echte arrenslee op het binnenplein van het Winterkasteel kun je een prachtige foto maken en jouw fotomoment voor eeuwig vastleggen. Ook kun je elke dag spelen en speuren bij het kasteel. Maak een speurtocht door de kelder of speel met de middeleeuwse spellen. Elke dag tijdens openingstijden van Winterkasteel Helmond.

Vergeet ook zeker niet te reserveren voor de zoldertour op de eeuwenoude zolder van het Winterkasteel. Want weet jij wie of wat de brand op zolder in 1549 (echt gebeurd!) heeft veroorzaakt? De zoldertour dien je te reserveren via museumhelmond.nl. Daarnaast kun je alvast in de sfeer komen door met je familie het gloednieuwe bordspel te spelen in de ronde torenruimte. ‘Wie wint, die verliest’ dus kijk uit!


Openingstijden Winterkasteel Helmond

Dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 – 17.00 uur, in de weekenden en op 2eKerstdag geopend van 12.00-17.00 uur. Op 24 december, 1e Kerstdag. 31 december en 1 januariis het kasteel gesloten.

Kasteel Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, het stadskasteel ligt in het centrum van Helmond. Kom je met de trein, stap uit op station Helmond, en loop in circa 10 minuten naar het kasteel. Met de fiets? Stal je fiets gratis in de fietsenstalling vlakbij het kasteel.


TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven