Speciaal tijdens de zomerperiode (6 juli t/m 25 augustus) wordt Kasteel Helmond omgetoverd tot Zomerkasteel Helmond. Met alle zomerse toeters en bellen van de partij. Oh, dat wordt genieten! Want onder andere de kasteelbewoners uit het verleden komen er tot leven. Zij vertellen over wat zij doen op het kasteel. Ook kun je meehelpen met de kok helpen met kruiden vijzelen, de dienstmeid met zilver poetsen en de timmerman met schaven. En zo is er nog veel meer, bekijk het programma!

Tip: op 6 en 7 juli hebben opa’s en oma’s gratis entree tijdens Opa en Omadag! Voor de
kleinkinderen betaal je de reguliere entreeprijs. Deze actie is geldig voor maximaal twee grootouders
per gezin.

Zomerprogramma 6 juli t/m 25 augustus

Dinsdag t/m donderdag

- 11.00-16.30 uur: de kasteelgidsen laten je de mooiste plekjes in het kasteel zien en vertellen je
  spannende kasteelverhalen.
- 11.00-16.30 uur: doe mee met de workshop leren buideltas maken, leren armband maken/bewerken, prinsessenhoed of ridderhelm versieren, wapenschild of houten zwaard beschilderen.
- Ontrafel het zoldermysterie! Spannend, want je leert hier alles over de grote kasteelbrand in 1549. De zoldertour gaat door bij temperaturen tot 28 graden. Ze zijn te reserveren om 11-12-13-14-15-16 uur. Aanmelden kan tot op de dag zelf aan de balie van het museum. Je moet wel goed ter been zijn en ouder dan 8 jaar om de zoldertour te kunnen doen.
- De kasteelbewoners (iedere dag tref je andere bewoners) vertellen over hoe ze vroeger leefden op het kasteel. Allemaal hebben ze hun eigen geheimen,problemen en belevenissen! Kun jij ze vinden? Laat je meeslepen door hun bijzondere verhalen.
- Ontmoet de Valkenier op 17 t/m 24 en 31 juli en op 7 t/m 14 augustus tussen 13.00 en 15.30 uur op het binnenplein van het kasteel. Je mag zo’n prachtige vogel op je hand nemen, en een foto maken. De Valkenier vertelt je alles wat je maar wil weten over de vogels. En je leert meer over hoe de     vogels vroeger werden ingezet door de kasteelheer bij de jacht.

 

Zaterdag en zondag

- 12.00-16.30 uur de kasteelgidsen laten je de mooiste plekjes in het kasteel zien en vertellen je spannende kasteelverhalen.
- 12.00-16.30 uur: doe mee met de workshop leren buideltas maken, leren armband maken/bewerken, prinsessenhoed of ridderhelm versieren, wapenschild of houten zwaard beschilderen.
- Ontrafel het zoldermysterie! Spannend, want je leert hier alles over de grote kasteelbrand in 1549. De tour over de authentieke en eeuwenoude zolder gaat door bij temperaturen tot 28 graden. Je kunt de tour reserveren om 13-14-15-16 uur via museumhelmond.nl/kasteelhelmond/bezoekersinformatie-2/rondleidingen/brand-op-zolder/. Aanmelden kan ook nog op de dag zelf aan de balie van het museum. Je moet wel goed ter been zijn en ouder dan 8 jaar om de zoldertour te kunnen doen.
- De kasteelbewoners (iedere dag tref je andere bewoners) vertellen over hoe ze vroeger leefden op het kasteel. Allemaal hebben ze hun eigen geheimen,problemen en belevenissen! Kun jij ze vinden? Laat je meeslepen door hun bijzondere verhalen.

 

Gezellig en lekker! Picknicken in de kasteeltuin 
Honger gekregen van het kasteelbezoek? Ga met een goedgevulde picknickmand met diverse broodjes, fruit, drankjes, versnaperingen en plaid heerlijk picknicken in de kasteeltuin of geniet van een kopje koffie met gebak op het terras op het binnenplein. Je kunt dagelijks picknicken of iets drinken op het buitenterras tijdens openingstijden van het kasteel.

Tarieven
Voor de workshops betaal je €5 toeslag bovenop het entreebewijs. De zoldertour kost €2,50 exclusief een entreeticket. De roofvogeldemonstratie, verhalen van de kasteelgidsen & kasteelbewoners, speurtochten en middeleeuwse spellen zijn gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs.

 

Kijk voor meer informatie op https://bit.ly/2X30IhB

Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste eropuit tips met kinderen in Eindhoven en omgeving in je mailbox ontvangen?

Schrijf je in