Dutch Happiness Week | Healthlab bij Philips Museum

Dutch Happiness Week | Healthlab bij Philips Museum

Zaterdag 16 en zondag 17 maart staat het Philips Museum in het teken van gezondheid met HealthLab. Bezoekers kunnen speciale metingen en testjes doen. “Gezondheid staat centraal en je krijgt tips over wat je zelf kunt doen om gezond te leven,” vertelt Olga Coolen, directeur Philips Museum. Het HealthLab wordt georganiseerd in samenwerking met Hartstichting, Longfonds en Philips.

Het Philips Museum staat HealthLab vol stands met informatie, metingen en testjes die te maken hebben met je gezondheid. Met de ‘fitcard’ die elke bezoeker aan het begin van de route krijgt, lopen volwassenen en kinderen een ronde door het museum en noteren hun gegevens en uitslagen.

“Mensen willen steeds meer controle over hun gezondheid. Het Philips van nu richt zich op innovaties in de gezondheidszorg, daar sluiten we als museum bij aan met dit bijzondere evenement,” aldus Olga Coolen. “Met het HealthLab willen we bezoekers ook laten ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg kunnen helpen om gezonder te leven.”

Zelf doen

Ben jij fit? Slaap je genoeg? Weet je het verschil tussen röntgen, CT en MRI? Hoe gaat het met jouw longinhoud? Wat doet een minuutje sporten met je hartslag? Kun jij met een AED overweg? Deze vragen (en meer) kun je komen beantwoorden tijdens de vijfde editie van HealthLab. Voor de kinderen zijn er daarnaast gezonde snacks van de Philips Chef Martin Senders.

HealthLab in het Philips Museum is te bezoeken op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 11.00 - 17.00 uur. Voor deelname aan HealthLab betaal je alleen het reguliere entreeticket voor het museum. 

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven.