Dickensfestijn | Dickensnight in Brandevoort Helmond

  • van:  16 december 2018 14:00
  • tot:  16 december 2018 20:00
Dickensfestijn | Dickensnight in Brandevoort Helmond

Dickensnight in Brandevoort in Helmond

De 16de Dickensnight Brandevoort te Helmond zal dit jaar plaatsvinden op 16 december 2018 

De kerst sfeermarkt in Dickens stijl wordt georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere, vrijwilligers uit de wijk Brandevoort in Helmond.

Het is een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Dickensnight, een belevenis voor jong en oud: ruik, proef en onderga de sfeer van een nostalgische markt in het decor van Brandevoort Dickensnight is vooral een sfeerfeest. Nostalgie betekent, dat kramen en marktterrein zijn aangekleed in de sfeer van weleer.

Marktkooplui kleden zich in de Dickens stijl en ook de mensen in Brandevoort verschijnen in passende kledij. De sfeer van Engeland rond 1850 past uitstekend in het decor van De Veste, het hart van Brandevoort. De authentieke Engelse markthal vormt het centrum van de markt. In de straatjes er omheen staan zo’n 100 kramen met kerstgerelateerde producten van een kwalitatief hoog niveau. 

Naast verkoop van allerlei artikelen, is er ruim plaats voor entertainment. Op de markt loopt continue een koor rond van in Dickensstijl geklede personen. Er zijn jeugdige schoffies, verlegen tieners, arme sloebers en rijke stinkerds. Daarnaast is de norse figuur Scrooge (bekend van A Christmas Carol van Dickens) een niet weg te denken personage. 

Voor meer informatie zie Dickensnight op Facebook.

Voor meer Kerstmarkten en kerstactiviteiten lees ons blog!

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven