De Nationale Voorleesdagen 2020 - Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veldhoven

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden voor de 17e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Een week lang vinden er allerlei voorleesactiviteiten plaats in en door de Bibliotheek Veldhoven.

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er diverse activiteiten in de Bibliotheek Veldhoven:

Ook gaan onze lees- en mediaconsulenten dagelijks op pad om voor te lezen bij Veldhovense kinderopvanginstellingen, peuterspeelzalen en kleutergroepen. Bovendien ontvangen alle peuters en kleuters, die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek Veldhoven, een vingerpoppetje van Moppereend cadeau (zolang de voorraad strekt).

Prentenboek van het Jaar

Moppereend van Petr Horáček is het Prentenboek van het Jaar 2020 en staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Moppereend gaat gedurende het verhaal van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan. 

Lees hier meer over de Nationale Voorleesdagen!

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio voor elke schoolvakantie in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven