Online activiteiten voor kinderen door Museum Helmond

Beleef Museum Helmond ook thuis

Lucas Gassel, een echte meester!

Lucas Gassel een echte Meester! is een leuk, leerzaam project voor groep 5 t/m 8 en kinderen vanaf 8 jaar in kasteel Helmond. Daar hebben we de werkplaats van  de 16e eeuwse Helmondse schilder Lucas Gassel nagebouwd. De leerlingen maken er kennis met deze Meesterschilder, die bijna 400 jaar geleden heel mooie landschappen schilderde. De leerlingen kunnen er zelf ook Meesterschilder worden. Dan moeten ze wel slagen voor de vier Meesterproeven!

Omdat het kasteel nu gesloten is kun je hier alvast een kijkje nemen in het leven van Lucas Gassel en de schilderijen die hij maakt. En als het kasteel straks weer open is kom je samen met de hele familie de Meesterproeven doen in de werkplaats.

Doe jij ook alvast mee?

David en Bathseba

De kopermijn

Parabel van het onkruid tussen de tarwe

Pyramus en Thisbe

  • Klik hier voor zoekplaatjes bij het schilderij over David en Bathseba. En hier voor de oplossing.

Kleur jij ook mee?

Wil je meedoen aan de kleurwedstrijdvan Lucas Gassel? Print de kleurplaat uit, kleur ‘m in en stuur de kleurplaat digitaal naar  info@museumhelmond.nl of in een envelop naar Museum Helmond, Kasteelplein 1, 5701PP Helmond. Je kunt hem ook in de brievenbus in de grote poort van het kasteel stoppen. Zet wel je naam en telefoonnummer op de kleurplaat. Je kunt een mooi boek vol kleurplaten van Lucas Gassel winnen.