Drenthe is fantastisch

Drenthe is een prachtige provincie waar je met je gezin heerlijk kunt genieten in de natuur. Drenthe staat bekend om de vele bossen, heide, vennen, en natuurlijk de beroemde Hunebedden. Er is heel veel te doen in Drenthe voor kinderen. Speeltuinen, klimbossen, indoor speeltuinen, trampolineparken en natuurlijk de avonturenparken zoals onder andere WILDLANDS. Je kunt grotere steden bezoeken zoals Assen en Emmen, maar ook kleine knusse dorpjes zoals museumdorp Orvelte. Drenthe heeft een aantal grote natuurgebieden zoals De Hondsrug, Dwingelderveld, het Drents Friese Wold en het Holtingerveld met verschillende leuke wandelroutes voor het hele gezin. Wil je overnachten in Drenthe? Er zijn genoeg vakantieparken, campings, hotels en B&B’s waar je van een heerlijke vakantie kunt genieten!

Campings in Drenthe

Camping de Berenkuil in Grolloo

autovrije familiecamping met binnenspeeltuin,zwembad en uitgebreid recreatieprogramma
camping & accommodaties

Camping Berenkuil

De Berenkuil is een gezellige kindvriendelijke 5 sterren ANWB familiecamping in Drenthe. In het bos liggen mooie plekken op de autovrije camping. Er is een uitgebreid recreatieprogramma, een buitenzwembad met waterspeeltuin, een campingwinkel, restaurant, snackbar, mooie sport- en speelfaciliteiten, een zwemvijver en een binnenspeeltuin. 
Berenkuil >

Camping De Lente van Drenthe

familiecamping met groot waterpark
camping & accommodaties

Camping De Lente van Drenthe

Hé sportieveling! Kom naar Camping de Lente van Drenthe in Gasselte! Speel op het waterpark, ga crossen door de bossen op je mountainbike en ontdek de stoerste routes van Drenthe, neem een duik in het zwembad of plons in het helderblauwe water van het Gasselterveld. Fonzy, Lente en Sem nemen je graag mee op avontuur! 
De Lente van Drenthe >

Camping Ronostrand

Familiecamping met bos en strand
camping & accommodaties

Camping Ronostrand

Camping Ronostrand heeft de unieke combinatie van het bos én een recreatieplas met een heerlijk strand. Kinderen kunnen zich heerlijk vermaken op het zandstrand, in een van de speeltuintjes of bij het recreatieteam Rik en Sunny! Deze familiecamping beschikt over kampeerplaatsen, boskampeerplaatsen en camperplaatsen. Of je kiest ervoor om een accommodatie te huren, je hebt de keuze uit chalets, safaritenten en luxury lodges.  

Ontdek Ronostrand

Vakantieparken in Drenthe

Vakantiepark Westerbergen

Vakantiepark met alle faciliteiten en genoeg te doen voor kinderen
Camping & accommodaties

Westerbergen

Een enthousiast recreatieteam zorgt elke schoolvakantie voor een uitgebreid animatieprogramma. Er is een indoor speelparadijs, een overdekt zwembad en veel speeltuintjes verspreid over het terrein. Ook aan kinderen van 12+ is gedacht met het unieke CHILZ-concept, vol leuke activiteiten voor de jeugd. Vakantiepark Westerbergen >

Vakantiepark Witterzomer

Kindvriendelijk vakantiepark met heel veel verschillende activiteiten voor kinderen
Camping & accommodaties

Vakantiepark Witterzomer

Speelplezier is onder meer te vinden in het openluchtzwembad met waterglijbaan, zwemvijver met zandstrand, sportvelden, speeltoestellen of in onze speciale kinderdisco! Hierdoor is Vakantiepark Witterzomer één van de meest kindvriendelijke kindercampings in Drenthe.
Vakantiepark Witterzomer >

Landal het Land van Bartje

Vakantiepark met ponyranch
Accommodaties

Landal het Land van Bartje

Uniek aan Het Land van Bartje is dat kinderen er kunnen ponyrijden! Er is een echte ponyranch, en verder kunnen de kids zich heerlijk vermaken in de indoor speeltuin of het zwembad. Bartje's Boerderij is een gezellige overdekte kinderspeelhoek en natuurlijk kun je Bollo een bezoekje brengen bij de Bollo Club. Op dit mooie park van Landal GreenParks staan ruim 400 vrijstaande accommodaties, midden op de Hondsrug in de Drentse bossen. 

Landal het Land van Bartje >

RCN De Noordster

Vakantiepark - veel leuke activiteiten
Camping & accommodaties

RCN De Noordster

Tijdens de vakanties is er bijna altijd een animatieteam aanwezig met een superleuk programma voor kinderen zoals knutselen, toneelspel, spelletjes spelen. Bij mooi weer kun je lekker buiten spelen in de speeltuin, kinderboerderij, bij het waterspeelparadijs of je gaat lekker tennissen of midgetgolfen. Maar ook als het regent zullen kinderen zich prima vermaken in de Indoor Speelruimte of de recreatiezaal. Door het park heen kunnen kinderen het Kruimelpad ontdekken. Bij elke Kruimelpadpaal is een leuke opdracht te doen. 
RCN De Noordster >

Roompot Vakantieparken

Er zijn veel Roompot vakantieparken in Drenthe. We hebben de leukste parken voor je geselecteerd om met kinderen naartoe te gaan. 

  • Villapark Akenveen - mooie privé villa's, indoor speeltuin, recreatieprogramma, waterfietsen op het binnenmeer, wandelen, fietsen
  • Landgoed Het Grote Zand - bosrijk, overdekt zwembad, kids club, recreatieruimte, skelterverhuur
  • Hunzepark - recreatieplas, kanoën, speeltuin, groot buitenzwembad  
  • Vakantiepark Het Drentse Wold - autovrij bungalowpark, recreatieprogramma, ruime tuinen, natuur, speeltuintjes

Bijzonder Overnachten

Boerenbed de Lange Weide 

Boerenbed Dwingeloo

Ontdek het Boerenbed De Lange Weide in het Drenthse Dwingeloo. Dit biologische bedrijf zorgt voor het grootbrengen van koeien. Met veel koeien, paarden, hangbuikzwijnen, geiten, en nog veel meer dieren is hier altijd genoeg te doen. De tenthuisjes staan verdeeld over het terrein tussen de bomen op het Drentse platteland.

Paardengek? Een paar keer in de week zijn de paardenmeisjes op de boerderij om met de liefhebbers een ritje te maken! Op deze boerderij geldt echt niets moet, alles mag: bestel vers brood, een pannenkoeken kookkrat of kampvuurkar in het boerderijwinkeltje en geniet hiervan bij je tenthuisje. Boek een hottub naast je tenthuisje en kom echt even helemaal tot rust. Stap ’s ochtend uit je comfy bed, haal je een eitje uit het kippenhok en bak een verse omelet op de houtkachel.
Boerenbed >

All-in overnachten

Hotel De Bonte Wever

Geweldig aan dit hotel is onder andere het subtropisch zwemparadijs! Boek een familiekamer en geniet van het all-in arrangement waarbij eten en drinken is inbegrepen bij de boekingsprijs. Voor kinderen is er een animatieprogramma met verschillende activiteiten, en daarnaast kun je nog bowlen en midgetgolfen! 
De Bonte Wever >

Overnachten in Drenthe

Er zijn nog meer leuke overnachtingstips te vinden in Drenthe voor het hele gezin.
Meer overnachten >

Bekijk ook de leukste Vakantiebestemmingen in heel Nederland!