Oktober Kindermaand

Oktober Kindermaand is het grootste gratis toegankelijke kinderevenement van Nederland. Een maand vol leuke gratis uitjes voor kinderen (jonger dan 13) in heel Drenthe waarin ze kunnen meedoen aan workshops, stoere speurtochten, naar het theater, de dansschool, het museum en nog veel meer. Elk  jaar zijn er wel honderd theaters, molens, musea en andere culturele organisaties die hele gave activiteiten aanbieden. 

Alle regio's doen mee!

De activiteiten zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën en regio's, voor elke leeftijd is er wel wat leuks te doen. Elke regio heeft een eigen programma: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden Drenthe, Noordenveld, Tynaarloo, Westerveld en De Wolden. 

Activiteiten

Hier zijn een paar voorbeelden van de activiteiten, bekijk de website www.kindermaand.nl voor het volledige overzicht. 

  • 12 oktober: Teken je mee? Leer de stripfiguren tekenen van Jan Kruis in een les van de meester zelf. Jan Kruis Museum, Orvelte. 
  • 12 oktober: Kabouterloop bij Rijk der Kabouters in Eext. 4-9 jaar oud
  • 12 oktober: Voor de draad. Werken met draden en stofjes. 4-8 jaar oud. Centrum Beeldende Kunst Emmen.
  • 12 oktober: Ontdek je acteertalent! Kleuters gaan op theaterreis. 4-6 jaar oud. Ros Theater en Musical School Drenthe in Assen.
  • 12 oktober: Speurtocht bij Museums Vledder. 4-12 jaar oud
  • 13 oktober: Herfstspeurtocht Dwingelderveld. 4-12 jaar oud. Bezoekerscentrum Dwingelderveld.
  • 13 oktober: Stap in en reis mee! We vieren Kinderboekenweek in bijna alle bibliotheken in Drenthe. bijvoorbeeld de bieb in Westerbork, maar ook die in Coevorden en Havelte. 

En dit is nog maar een kleine greep uit het tweede weekend... Check snel het programma