Intocht Sinterklaas in Drenthe 2019!

Sinterklaas, hij komt eraan!! Op 16 november 2019, de kinderen kunnen niet meer wachten. Hier kunnen we de Sint met zijn Pieten op 16 november verwelkomen:

Intocht Assen

ROUTE: Aankomst over De Vaart.
Vanaf 13.00 uur zal Sinterklaas te voet vanaf de Kop van de Vaart vertrekken voor een rondgang door de stad.
Kop van de Vaart, Collardslaan, Kerkplein, Kerkstraat, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Nieuwe Huizen, Oude Straat, Oude Molenstraat, Ceresstraat, Mercuriuscentrum, Koopmansplein.

Op de kruising Nieuwe huizen/Gedempte Singel zal een aantal Pieten zich samen met Flater afscheiden en de warenmarkt opgaan (Nieuwe Huizen - Noordersingel - Brinkstraat)

Vanaf 15.30 uur start intocht Marsdijk (via Mahatma Ghandiweg) start bij Reclame Assen (tegenover Jan Postma)

TIJDEN: (onder voorbehoud)
11:45 uur: Vertrek boot Sinterklaas (en start rijtour van praalwagens langs De Vaart)
12:30 uur: Sinterklaas zet voet aan wal bij de Kop van de Vaart.
12:40 uur: Afname defilé
13:00 uur: Sinterklaas stapt op zijn paard en gaat samen met al zijn Pieten door het centrum
14:00 uur: Aankomst Koopmansplein
14:30 uur: Vertrek Sinterklaas met zijn Pieten
Meer informatie en route, bekijk de website van Sinterklaasintocht Assen

Intocht Emmen

De Sinterklaas intocht in Emmen start om 12.00 uur! Route: Wilhelminastraat, Hoofdstraat, Stationstraat, Kolhoopstraat, Derksstraat, Noorderstraat terug door de Hoofdstraat richting het podium. Het podium staat bij De Grote Kerk van Emmen Centrum! 
Meer informatie, bekijk de website van Emmen Centrum.

Intocht Emmer-Compascuum

Het Sinterklaasfeest start om 13:30 uur in het Centrum van Emmer-Compascuum waar de Sint een warm onthaal zal krijgen. Ontdek hier alle info van De Sinterklaas intocht van Emmer- Compascuum.
Meer informatie, bekijk de website.

Intocht Hoogeveen

Vol verwachting klopt ons hart... In Hoogeveen wordt de Sint om 14.00 uur onthaald door burgemeester Karel Loohuis. Daarna is de feestelijke rondtocht door het centrum van Hoogeveen! 
Route: Om ca. 14.15 uur vertrekt de Sint met zijn pieten via de Raadhuisstraat naar de Hoofdstraat, Schutstraat, draai bij het Podium weer Schutstraat, stukje Alteveerstraat, terug naar de Hoofdstraat, Grote Kerkstraat, Tamboerpassage en de tocht eindigt bij de Tamboer, waar de Sint zijn verblijf in de Stad van Sinterklaas bezoekt.
Meer informatie: sinterklaashoogeveen.nl

Intocht Meppel

Rond 13.00 uur komt Sinterklaas op zijn boot aan bij de Meppelersluis. Om 13.30 is hij bij de Prinsengracht en om 14.30 start het Kinderfeest met de Gebroeders KO op het Kerkplein. Wat een feest! 

Intocht Zuidwolde

Sinterklaas komt zaterdag 16 november met zijn Pieten in Zuidwolde aan. Vertrek van de intocht is om 13.00 uur onder begeleiding van Muziekvereniging Woudklank bij Café De Falieberg. De route gaat door de Hoofdstraat en omgeving. Rond 15.00 uur begint het Sinterklaasfeest voor de kinderen in Café-Zalencentrum Den Kaat.