In een warme, huiselijke omgeving met een klein overzichtelijk groepje kinderen en altijd Juf Ida Marie en Juf Anneke in de buurt voelen peuters zich snel thuis. 

Spannend…. voor het eerst zelf op avontuur bij peuteropvang Dikke Duim

Door spelenderwijs te ontdekken leren de kinderen bij peuteropvang Dikke Duim in Lithoijen (gemeente Oss) op een fijne manier samen te spelen, wachten op hun beurt, grenzen aangeven, sorry te zeggen en vooral ook vriendjes te maken!

Bij Dikke Duim hebben ze alle tijd om samen spelletjes te doen, te zingen, dansen, voorlezen, activiteiten te ondernemen buiten en in de kring. Samen oefenen met knippen, verven, plakken. Zorgvuldig maken jullie stap voor stap leuke werkjes voor bijvoorbeeld de verjaardag van opa.

Binnen lekker klimmen in het speelhuisje en roetsjen van de glijbaan, de poppenhoek of toch liever een puzzeltje maken, het kan. Buiten zijn alle kinderen van Dikke Duim vaak te vinden in de grote zandbak, lekker rondfietsen en rijden met de fietsjes en karretjes, samen de kippen en de koeien voeren, trampoline springen, lekker ravotten en natuurlijk schommelen in de oude notenboom! 

Voordelen van een klein peutergroepje:

  • Iedere ochtend zijn er 5 kinderen allemaal in de leeftijd van 21 maanden tot 4 jaar
  • Dikke Duim kent de kinderen goed en kunnen hierdoor goed naar ze luisteren en al vroeg signalen oppikken en inspelen op de behoefte van de kindjes
  • Het is letterlijk huiselijk, gezellig en knus
  • De vaste structuur van de ochtend met liedjes en ritueeltjes zoals we het kennen van vroeger op de peuterspeelzaal maakt het snel vertrouwd
  • Altijd dezelfde 2 juffen met allebei een brede ervaring
  • Kinderen leren andere kinderen kennen waar ze straks wellicht ook bij in de klas komen

Dikke Duim hoopt met deze duidelijke visie de stap van jullie kindje naar de peutergroep zo makkelijk mogelijk te maken. Dikke Duim is voor de kindjes een fijne plek, waar ze graag naar toe gaan.

Kinderen die blij zwaaien als ze de juffen ergens tegen komen, en aan ouders vragen wanneer ze weer naar school mogen. Dat zien en horen de juffen vaak en dat geeft natuurlijk heel veel voldoening. De juffen van Dikke Duim doen hun werk met veel plezier en genieten erg van de ochtenden. De tijd vliegt voorbij, iedere dag weer. Ze hopen dat ze hier nog veel kindjes van mee mogen laten genieten!

Praktische informatie:

Dikke Duim heeft groepjes op maandag, dinsdag en vrijdagochtend, van 8.30 tot 12.00 uur. Mocht iets eerder of later beter aansluiten bij je werkrooster of schooltijden van broertjes en zusjes, laat het gerust weten. Ze kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem voor meer informatie contact op met Anneke via peutergroepdikkeduim@gmail.com