Het is ontzettend dankbaar om zelf te kunnen zorgen voor een kind met een beperking of een verpleegkundige zorgvraag. Deze zorg is echter ook vaak erg intensief en er zitten natuurlijk grenzen aan de belastbaarheid van ouders. Deze zorg kan in combinatie met het huishouden, werk, eventuele andere kinderen in het gezin en daarnaast ook nog oog willen houden voor elkaar soms zwaar zijn. 

KinderZorg Bijzonder om ouders even op adem te laten komen

KinderZorg Bijzonder kan, wil en is een uitkomst voor ouders die even op adem willen komen. Hierdoor kan er extra aandacht gegeven worden aan de andere kinderen of aan elkaar. Voor veel ouders is dit noodzakelijk om daarna de intensieve zorg weer aan te kunnen. Motto van KinderZorg Bijzonder is niet voor niets; Zorg voor het hele gezin, gericht op het kind. 

Ondersteuning van KinderZorg Bijzonder aan gezinnen

KinderZorg Bijzonder biedt ondersteuning in diverse vormen en jij als ouder kiest wat het best passend is voor jullie situatie.

Voor kinderen van 0 t/m 5 jaar die verpleegkundige zorg nodig hebben is er 'Verpleegkundig Kinderdagverblijf Bijzonder'. Als ouders kun je met een gerust hart naar bijvoorbeeld je werk, omdat je weet dat er continue een (kinder)verpleegkundige aanwezig is om de verpleegkundige handelingen te verrichten en daarnaast een pedagogisch medewerker die gericht met je kind werkt aan zijn/haar ontwikkeling. En zelfs de plaatselijke kinderfysiotherapeute is regelmatig aanwezig. Het doel van Verpleegkundig Kinderdagverblijf Bijzonder is de kinderen een fijne dag te bezorgen, specifiek in te gaan op de zorgbehoeftes van het kind en ouders, om zo uw kind een optimaal mogelijke kans te geven om te ontwikkelen.

Naast het verpleegkundig kinderdagverblijf beschikt deze organisatie ook over Logeerhuis Bijzonder. Hier bieden ze kinderen tijdelijk verblijf aan door logeeropvang te bieden in weekenden en schoolvakanties. De logeeropvang is mogelijk in het weekend van vrijdag t/m zondag en tijdens alle schoolvakanties van regio Zuid. 

Verder beschikt KinderZorg Bijzonder ook nog over:

– Dagopvang
– Kinderthuiszorg
– Ambulante jeugdhulp
– Wijkverpleging

Voor meer informatie kun je terecht op de website van KinderZorg Bijzonder.

De visie van deze prachtige organisatie is een samenleving waarin de ouders zelf de zorg voor hun kind(eren) aankunnen en hierdoor plezier kunnen beleven aan elkaar.