Hinthamerstraat 72-74 , 5211 MR Den Bosch

Van voorlezen tot drumles, van leren programmeren tot peuterdansen. Huis73 staat voor een leven lang leren! Huis73 is ontstaan in januari 2019, vanuit een fusie van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch e.o. met cultureel centrum Muzerije en het stedelijk bureau voor cultuureducatie, Bureau Babel.

Huis73 in regio Den Bosch

Je treft Huis73 in de binnenstad van Den Bosch, in de wijken, in de omliggende dorpen (met bibliotheken in Berlicum, Boxtel, Rosmalen, Sint-Michielsgestel en Vught) en op 90 scholen. Huis73 organiseert regelmatig allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Hieronder een greep uit de activiteiten. Meer weten? Check de agenda op de website van Huis73 of natuurlijk de Go-Kids agenda via de button "Bekijk onze agenda!" op deze pagina.

Voorlezen

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers! Wist je dat je kind zo’n 1000 nieuwe woorden per jaar leert als je hem of haar 15 minuten per dag voorleest? Voorlezen is bovendien goed voor het inlevingsvermogen en de ontwikkeling. Huis73 organiseert wekelijks gratis voorleesactiviteiten in de bibliotheek voor baby’s (Babybieb, vanaf 14 maanden) en peuters (VerhaaltjesTijd, 2+ en 3+). Klik hier voor alle voorleesactiviteiten.

Leren programmeren

Spreek jij programmeertaal? Bij Huis73 kan iedereen vanaf 7 jaar leren programmeren met de Coderdojo! Programmeren, apps ontwikkelen en het maken van games: gaat jouw hart hier sneller van kloppen? CoderDojo maakt leren programmeren een leuke, creatieve en sociale ervaring. Meer informatie vind je hier. De CoderDojo is geschikt voor zowel kinderen die nog nooit hebben geprogrammeerd als voor kinderen die al meer ervaring hebben. Kijk hier voor alle Coderdojo’s van Huis73.

Cursussen en workshops

Bij Huis73 volg je altijd een cursus of workshop die je op het lijf is geschreven. Laat je peuter de eerste voorzichtige danspasjes doen tijdens het Peuterdansen, of stimuleer het tekentalent van je kind door een cursus tekenen & schilderen! Betaalbaar en midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Klik hier voor het cursusaanbod.

Lid worden

Wist je dat kinderen tot hun 18e gratis lid zijn van de bibliotheek? Schrijf je hier direct in bij één van de vestigingen! Alle voorwaarden zijn hier terug te lezen.

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Den Bosch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Den Bosch

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Indoor

Log In