Huidgericht - Voor gerichte huidzorg

Graafseweg 60 , 5213 AL Den Bosch

Een positieve zwangerschapstest, goed nieuws! Maar helaas, de vermoeidheid en misselijkheid doen vaak niet veel goeds voor je uiterlijk.

Je huid tijdens de zwangerschap 

Zijn de huidveranderingen bij een zwangere vrouw nu permanent of tijdelijk? In veel gevallen wordt alles weer ‘normaal’ en verdwijnt een groot gedeelte van de klachten vanzelf maar soms heeft de huid wat hulp nodig.

Extra pigment

Meer dan de helft van de vrouwen krijgt na de 4e maand zwangerschap te maken met extra pigment in het gezicht. Dit wordt ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Het wordt veroorzaakt door de verhoogde productie van oestrogenen die kunnen leiden tot een verhoogde aanmaak van pigment. De zon vergroot het risico hierop. Vaak zijn deze vlekken 6 maanden na de bevalling weer verdwenen. Maar het is altijd beter om te voorkomen middels goede zonbescherming en passende huidverzorging! Ben je bevallen en heb je nog last van pigmentvlekken? Huidgericht kan je helpen het te verminderen met behulp van  lasertherapie en peelings. 

Puistjes

Vooral in het eerste periode van de zwangerschap hebben veel vrouwen last van puistjes. Door je zwangerschap maak je meer talg aan en hierdoor kunnen je poriën verstopt raken. Ook hierbij geldt dat passende huidverzorging belangrijk is, maar ook een professionele gezichtsbehandeling die de kans op blijvende acne-littekens verkleint.

Spataders en vocht vasthouden

Bijna de helft van de zwangere vrouwen krijgt last van verdikte enkels door vocht (oedeem) of spataders. Dit wordt als pijnlijk en vermoeid ervaren. Regelmatig bewegen is van belang maar wanneer dit niet voldoende werkt is oedeemtherapie een mogelijkheid om klachten te verminderen. Tevens zijn er speciale zwangerschapspanty’s die ervoor zorgen dat het bloed en het vocht vanuit de benen makkelijker verder stroomt. Tip: deze panty dient aangemeten te worden en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Wil je weten of een behandeling voor jou geschikt is om ‘zwangerschapskwaaltjes’ te verminderen of ben je benieuwd welke producten jij nu het beste kunt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met Huidgericht.