IVN 's-Hertogenbosch
Zesde Buitenpepers 178, 5231 GH 's-Hertogenbosch

Jeugdnatuurgroep bij het IVN 's-Hertogenbosch

De Jeugdnatuurgroep is er voor kinderen van 7 - 12 jaar die van de natuur houden.

Iedere maand gaan we eropuit, naar buiten om vogels te kijken, sporen te zoeken, waterdiertjes te vangen of wilgen te knotten.

Iedere maand is er wel weer iets nieuws te beleven. Soms is er ook iets binnen te doen, onder andere nestkastjes timmeren in de winter voor de vogels of uilenballen pluizen.

Programma

Ieder jaar ontvang je een nieuwe programma. Dat is een lijst waarop staat wat er allemaal te doen is, waar het is, wanneer en hoe laat. Je kunt ook kijken in 'Den Boschrietsangher', het tijdschrift van de IVN / Vogel- en Natuurwacht voor 's-Hertogenbosch en omstreken. Of kijk op de website van het IVN 's-Hertogenbosch.

Gaat het altijd door, ook bij slecht weer?
Ja, eigenlijk wel. Voor regen en sneeuw zijn we niet bang. Alleen als het nu een keer vreselijk slecht weer is, keiglad of kletsnat, dan laten we je op tijd weten dat het niet doorgaat.

Wie zijn er allemaal bij?

Bij de groep zijn altijd jeugdnatuurgidsen. Soms verdelen we de groep in kleineregroepjes, die dan met een of twee gidsen op pad gaan. De gidsen laten je al wandelend dingen zien, horen, voelen en ruiken. Je kunt alles aan de gidsen vragen. Als ze het ook niet weten, zeggen ze het eerlijk, of ze zoeken het voor je op. De ouders gaan normaal niet mee, alleen soms om te helpen bij b.v. het wilgen knotten. En als ze een keertje mee willen om te kijken hoe het gaat, mag dat natuurlijk ook.

Den Boschrietsangher Vier maal per jaar ontvang je het blad van de IVN / Vogel- en Natuurwacht ("Den Boschrietsangher"). Achteraan dit blad vind je pagina's die speciaal voor de jeugd zijn. Deze pagina's staan vol met weetjes en nieuws over de natuur en het programma voor de volgende maanden kun je daar ook vinden.

Meedoen?

Als je niet zeker weet of je het wel leuk vindt, kun je eerst één keer komen kijken.

Neem gerust vriendjes of vriendinnetjes mee. Je kunt op het programma zien wanneer de volgende excursie is. Als je het leuk vindt, krijg je een inschrijfformulier en dan kun je lid worden. Dat kost € 9.

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Indoor
  • Outdoor