Blotevoetenpaden in Brabant

Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. Super leuk om te doen met de kinderen! Wij hebben een aantal blotenvoetenpaden in regio Eindhoven en Den Bosch voor je op een rij gezet:

Het blotevoetenpad Toon Kortooms Park in Deurne

Het blotevoetenpad in het Toon Kortooms Park in Deurne is ca. 1,5 hectare groot en bestaat voor het grootste deel uit gemaaide graspaden en bospaden; iedereen kan dus deelnemen. (Rolstoelgebruikers, kinderen in buggy's) Op alle paden kom je diverse ondergronden tegen die je voeten prikkelen en masseren. Ook is er een klankenpad aangelegd waar je geluid en muziek kan maken. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals uitkijktorens, hangmatten, bankjes, tunnels en hutten.

Het blotevoetenpad in Geldrop

Bij de zintuigentuin bij Kasteel Geldrop hebben ze ook een blotenvoetenpad. Er is een moestuin, een labirint, een raadsel middels het handalfabet en ook uitleg in braille. Laat je zintuigen prikkelen

Het blotevoetenpad Christoffelhoeve in Elsendorp

Loop over de zandheuvels, door waterpartijen, over steile hellingen, een hangbrug en grind. Het 2 km lange blotevoetenpad is geschikt voor alle leeftijden en zeker voor kinderen die houden van klimmen en klauteren.

Het blotevoetenpad bij Hoppies in Ammerzoden

Bij Hoppies kan je heel veel leren over de natuur. Zo kan je er leren hoe champignons groeien. Of organiseer een struintocht in het land van Hoppies om spelenderwijs al het moois te ontdekken dat de natuur te bieden heeft. Daarnaast vind je er een maisdoolhof, een pluktuin en een echt blotevoetenpad!

Het blotevoetenpad bij Landwinkel Valenkamp in Rosmalen

Schoenen en sokken uit en dan ondervinden wat houtsnippers, kiezels, gras, water en modder met je doen. Het is sensationeel, je zintuigen op zo'n manier te prikkelen. Voor kinderen en ouders een super leuke ervaring.

Het blotevoetenpad bij Dier & Tuin weide in Heeswijk-Dinther

Beleef hoe het voelt om op je blote voeten door de natuur te lopen! De korte route is ongeveer 1,5 kilometer lang en duurt ongeveer een uurtje, perfect dus voor de kleine kinderen. De lange route loopt verder door het bos en is ongeveer 2 km extra. Dus samen ongeveer 3,5 km lang. Onderweg kom je op de korte route verschillende ondergronden en hindernissen tegen. Dit geeft een apart maar bijzonder gevoel aan je voeten.

Het blotevoetenpad bij NME-centrum en kinderboerderij de Elzenhoek

Trek je oude kleren aan en kom heerlijk klimmen, klauteren, kliederen en ravotten in de natuurspeeltuin op de kinderboerderij!
Raak verdwaald in het bamboebos, klim over de touwen over het moeras, speel met de waterpomp en bouw dammen in het zand, roetsj naar beneden van de glijbaan, ren door de wilgentunnel en trek je schoenen uit en wandel op blote voeten over het zintuigenpad.
De natuurspeeltuin ligt op het terrein van de kinderboerderij, is elke dag open en net als de kinderboerderij helemaal gratis!

Heb jij een leuke tip? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl.

Log In