Sinterklaas intocht 2022 regio Den Bosch en Nijmegen

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 12 november 2022 en dat zal zijn in Nederland in Hellevoetsluis. Natuurlijk gaat hij vervolgens met zijn pieten en Ozosnel, hét paard van Sinterklaas, verder het land in. Wil je weten wanneer de intocht bij jou plaatsvindt? Lees dan snel verder! 

Sinterklaasintocht Den Bosch

Op zondag 20 november komt Sinterklaas aan in Den Bosch en kun je genieten van en een super gezellige intocht! Kom je ook naar de binnenstad voor een ontmoeting met Sinterklaas? Meer info!

Sinterklaasintocht Sint-Oedenrode

Sint Rooi komt zondag 13 november weer naar Sint-Oedenrode! Geniet van een leuke intocht. Meer info!

Sinterklaas in Schijndel

In het licht van de avondschemering zal voor de tweede keer in de Schijndelse geschiedenis Sinterklaas welkom geheten worden in de vooravond. Op zaterdag 12 november rond 17.30u zal het startschot gegeven worden voor de lichtjestocht door het sfeervol verlichte centrum van Schijndel. Meer info!

De show Spectulaas is ook dit jaar weer onderdeel van het grote Sinterklaasfeest in Schijndel. Spectulaas is een combi van de woorden Spectrum en Sinterklaas. Spectulaas, het Sinterklaasattractiepark, wordt namelijk meer dan de show. Het wordt gecombineerd met een heuse pietenkermis. In het weekend van 19 en 20 november zal er een kermis opgebouwd worden op het voorplein van ’t Spectrum en nabij en in het pleincafé. Het gehele weekend mogen kinderen via muntjes  gebruik maken van deze attracties en zullen daarbij begeleid worden door onze pieten. Tussendoor mogen ze gaan kijken naar 8 shows. De shows zijn in het Spectrum theater. De kermis is voor iedereen gratis toegankelijk, voor de shows zijn vanaf 15 oktober 2022 kaartjes te koop. Meer info!

Sint Intocht in Liempde

Alvast voor in de agenda! Zondag 13 november van 14.30-16.30 uur is de Sinterklaasintocht in Liempde. Meer info!

Verlichte Sinterklaas intocht Berghem

Geniet zaterdag 12 november van de Verlichte Intocht van Sinterklaas in Berghem! Met een gigantisch podium vol licht , een optocht met de Verlichte prinsenwagen van stichting carnaval Berghem , een snoepkraam , oliebollenkraam en voor alle kinderen een verlichte LED Stick. Meer info!

Sinterklaas intocht Zaltbommel

Op zaterdag 12 november 2022 kun je weer een genieten van de mooie Sinterklaas intocht in Zaltbommel tussen 14.00 en 17.00 uur. Sinterklaas verheugt zich er elk jaar weer op om in Zaltbommel aan de kade te komen waar alle kinderen hem welkom heten! Meer info!

Sinterklaasintocht Rosmalen

Op zondag 20 november komt Sinterklaas aan in het centrum van Rosmalen en kun je hem welkom heten tijdens de intocht. Meer info!

Intocht Sinterklaas in Vught

Ontdek alles over de intocht van Sinterklaas in Vught op Zondag 13 november 2022! Meer info!

Intocht Sinterklaas Heesch

Een dag na de landelijke intocht zal Sinterklaas op zondag 13 november zijn traditionele bezoekje brengen aan Heesch. De feestelijke intocht begint om 12.15 uur bij Huize Heelwijk en gaat verder richting ’t Dorp. Buiten bij ‘t Oude Raadhuis wordt Sinterklaas rond 13.00 uur officieel welkom geheten. Hier zal hij alle kinderen toespreken. Hierna volgt een kort programma en daarna vertrekken Sinterklaas en alle Pieten naar De Pas. Hier begint vervolgens rond 14.00 uur het grote Sinterklaasfeest. Na afloop van het programma blijft de Sint nog even in de zaal om met de kinderen op de foto te gaan en vervolgens barst de kinderdisco los met een echte DJ. De voetjes gaan van de vloer en ook Sinterklaas danst nog even mee! Als de Sint even later vertrekt, gaat de kinderdisco nog even door. De oudere gasten mogen bij hun kinderen in de zaal blijven of aan de bar van het café gezellig wat drinken. Meer info!

Sinterklaas in Den Dungen

Een week nadat de Sint in het land komt, vaart hij naar Den Dungen. Dus zet 20 november alvast in je agenda, want het belooft weer een mooi evenement te worden voor alle kinderen. Meer info!

Sintocht Uden

De Sinterklaas intocht in Uden vindt plaats op zaterdag 19 november! Meer info!

Sinterklaas in Veghel

Sinterklaas komt zondag 13 november met zijn schip De Spanje om 13.30 uur naar Veghel! Zoals vanouds neemt hij weer een groot pietengevolg met zich mee. Meer info!

Sinterklaas intocht Oss

Oss onthaalt Sinterklaas op zaterdag 19 november in het Osse centrum. De rit per koets voert het bonte gezelschap naar het Sint Barbarapark waar vanaf ongeveer 13:00 uur in een openlucht theater de Sinterklaasband het publiek opwarmt. Rond 14:15 uur wordt Sinterklaas onthaalt op een groot podium met muziek en een leuke show. Na het programma, dat een klein uurtje gaat duren, verlaat Sinterklaas per koets weer het centrum. Meer info!

Intocht Sinterklaas Nijmegen

Sinterklaas komt al heel veel jaren aan in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Ook dit jaar mogen we de Sint verwachten aan de Waalkade en wel op zaterdag 12 november 2022. Meer info!

Sinterklaas intocht Lent

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 12 november weer aan in Lent! Bezoek de Spiegelwaal (Lentse Warande) om ze te begroeten! Vanaf 13:15 start het programma Spiegelwaal met onder andere de welkomstdans. Rond 14:00 komt de stoomboot inzicht! Na de aankomst van de lieve Sint en zijn pieten gaan zij naar het podium, voor de activiteit 'Open Podium'. Meer info!

Sinterklaasintocht Malden

Sinterklaas komt dit jaar op 13 November aan in Malden. Het is weer bijna zover! Om 13:45 is de aankomst bij Het Stenen Hoofd aan het kanaal. Daarna ontvangst in de Kerk aan het kerkplein met veel muziek om ongeveer 14:30. Meer info!

Sinterklaas koopzondag Cuijk

Zondag 27 november 2022 kun je genieten van de Sinterklaas koopzondag in Cuijk. Winkels in het centrum geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer info!

Intocht Sinterklaas Vierlingsbeek

De Sinterklaasintocht in Vierlingsbeek en Groeningen vindt dit jaar plaats op zondag 13 november om 11.00 uur. Meer info!

Koopzondag Boxmeer Sinterklaas

Staat de Boxmeerse koopzondag van 27 november al in jouw agenda? Om te laten weten dat de centrumondernemers blij zijn met het bezoek van hun winkelende gasten wordt er vol enthousiasme van alles georganiseerd om deze Sinterklaas middag nog leuker te maken. Naast een bruisend centrum met een zeer divers aanbod aan sfeervolle horeca, bijzondere boetiekjes en een aantal bekende filialen zal er ook gezorgd worden voor extra entertainment en inspiratie. Het belooft weer -zoals vanouds- een bruisende koopzondag te worden! Meer info!

Sinterklaas intocht en Huis van Sinterklaas Boxmeer

Geniet zaterdag 12 november van de intocht van Sinterklaas in Boxmeer. Daarnaast kun je op 16, 19, 26, 27 en 30 november een bezoek brengen aan Het huis van sinterklaas! Meer info!

Sinterklaas Wijchen

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas niet alleen maar aan in Nederland, maar ook in Wijchen. En wat een geluk, want ze zijn klaar met de verbouwing van Kasteel Wijchen! Gelukkig maar, want dan kan Sint dit jaar eindelijk weer in het kasteel slapen. Sint zal nadat hij in Nederland op de tv aankomt direct op Ozosnel springen en in galop naar Wijchen sprinten. Hier kunnen kinderen in het kasteel tussen 13.30 – 17.00 met Sinterklaas op de foto. Om het kasteel te betreden loop je via het Emilialaantje de kasteeltuin in, achter het kasteel langs, onder de grote boom door en via het bruggetje het kasteel in. Tijdens dit rondje om het kasteel kom je hele leuke pieten tegen, zoals de eenwieler-pieten, muziek-pieten, acrobaat-pieten en reddingsbrigade-pieten. Aan de voorzijde van het kasteel staat Ozosnel, die kun je een wortel of een appel kunt geven – nadat je op bezoek bent geweest bij Sinterklaas – op de weg naar buiten. Oh jee….! Meestal gaat er net voordat Sinterklaas komt weer iets fout. Dan heeft één van de Pieten niet op zitten letten en loopt alles in de soep. Wat zal het dit jaar zijn? Meer info!

Intocht Sinterklaas Beuningen

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas naar het Hart van Beuningen. Direct na zijn aankomst reist hij door naar Beuningen om daar alle kinderen weer te zien. Hij zal plaatsnemen op zijn prachtige stoel op het Julianaplein en zal daar alle mooie tekeningen, de vele verlanglijstjes en wortels voor Ozosnel in ontvangst nemen. De kinderen kunnen een handje geven aan de Sint en er is een kort fotomoment (door de grote opkomst zal niet iedereen een privémomentje hebben, maar de Sint (of Piet) zal dat zeker op een ander moment goed maken met jou. Natuurlijk neemt Sinterklaas ook schoencadeautjes en zakjes strooigoed mee. De verwachte aankomsttijd op het Julianaplein zal ongeveer 14.00 uur zijn. Meer info!

Sinterklaasintocht Groesbeek

Ook dit jaar komt Sinterklaas samen met zijn traditionele pieten weer aan in Groesbeek op zondag 13 november in het mooie dorpscentrum. Omdat ze de magie en traditie omarmen, beginnen ze met een (S)interactieve show. Terwijl de schemering buiten invalt, zal Sinterklaas samen met zijn paard aankomen. Feestpiet, de danspieten en een DJ zullen dit alles met zang en dans omlijsten. Meer info!

Intocht Sinterklaas Beneden-Leeuwen

Op zondag 13 november is de Sint intocht in Beneden Leeuwen. Meer info!

Sinterklaas activiteiten en tips 

Naast pakjesavond op 5 december worden er natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten en evenementen rondom Sinterklaas georganiseerd! Zijn jullie nog op zoek naar een leuk uitje? Bezoek dan onze agenda op de website en ontdek alle eropuit tips! 

Wil jij alle Sinterklaas stress bij je kinderen in goede banen leiden? Download dan onze Sinterklaas Aftelkalenders. Hierdoor weten jouw kinderen precies wanneer Sinterklaas aankomst in Nederland én wanneer ze hun schoentje mogen zetten!

We wensen alle kinderen een fantastisch Sinterklaasfeest en een mooie pakjesavond. Mis jij nog een Sinterklaasintocht? Mail dan naar denbosch@go-kids.nl of nijmegen@go-kids.nl