Speciaal voor Go-Kids Den Bosch heeft Anneke van Peutergroep Dikke Duim een leuk stuk geschreven over de kleinschalige en huiselijke opvang die zij aanbieden in Lithoijen, een klein dorpje in de buurt van Oss:

Spannend…. voor het eerst zelf op avontuur!

 In een warme, huiselijke omgeving met een klein overzichtelijk groepje kinderen en altijd Juf Ida Marie en Juf Anneke in de buurt voelen peuters zich snel thuis bij Peutergroep Dikke Duim. Door spelenderwijs te ontdekken leren de kinderen op een fijne manier samen te spelen, wachten op hun beurt, grenzen aangeven, sorry te zeggen en vooral ook vriendjes te maken!

We hebben alle tijd om samen spelletjes te doen, te zingen, dansen, voorlezen, activiteiten te ondernemen buiten en in de kring. Samen oefenen met knippen, verven, plakken. Zorgvuldig maken we stap voor stap leuke werkjes voor bijvoorbeeld de verjaardag van opa.

knutselen bij peutergroep dikke duim

Binnen lekker klimmen in het speelhuisje en roetsjen van de glijbaan, de poppenhoek of toch liever een puzzeltje maken, het kan! Buiten zijn we vaak te vinden in de grote zandbak, lekker rondfietsen en rijden met de fietsjes en karretjes, samen onze kippen en de koeien voeren, trampoline springen, lekker ravotten en natuurlijk schommelen in de oude notenboom.

buitenspelen bij peutergroep dikke duim

Voordelen van een klein peutergroepje:

  • Iedere ochtend zijn er 5 kinderen allemaal in de leeftijd van 21 maanden tot 4 jaar
  • We kennen de kinderen goed, we kunnen goed naar ze luisteren en al vroeg signalen oppikken en inspelen op de behoefte van de kindjes
  • Het is letterlijk huiselijk, gezellig en knus
  • De vaste structuur van de ochtend met liedjes en ritueeltjes zoals we het kennen van vroeger op de peuterspeelzaal maakt het snel vertrouwd
  • Altijd dezelfde juffen
  • 2 juffen met allebei een brede ervaring
  • Kinderen leren andere kinderen kennen (waar wellicht ze straks ook bij in de klas komen)

spelen bij peutergroep dikke duim

Praktische informatie:

We hopen met deze duidelijke visie de stap van jullie kindje naar de peutergroep zo makkelijk mogelijk te maken. Dikke Duim is voor de kindjes een fijne plek, waar ze graag naar toe gaan. Kinderen die blij zwaaien als ze ons ergens tegen komen en aan ouders vragen wanneer ze weer naar school mogen, zien en horen we vaak en geeft heel veel voldoening. We doen ons werk met veel plezier, genieten erg van de ochtenden. De tijd vliegt voorbij, iedere dag weer. We hopen dat we hier nog veel kindjes van mee mogen laten genieten!

We hebben groepjes op maandag, dinsdag en vrijdagochtend, van 8.30 tot 12.00 uur. Mocht iets eerder of later beter aansluiten bij je werkrooster of schooltijden van broertjes en zusjes, laat het gerust weten. We kunnen samen kijken wat mogelijk is.

spelen bij peutergroep dikke duim

Voor nu heeft Peutergroep Dikke Duim vanaf februari een plekje vrij bij het vrijdaggroepje. Daarna komt er in mei ook een plaatsje vrij op maandag. Heb je misschien interesse? Bel (0412-646 325) Anneke of stuur een berichtje via de mail (peutergroepdikkeduim@gmail.com). Ze horen graag van je!