Erop uit met kinderen naar het leukste attractiepark van Nederland! 

Wat hebben wij een geluk! We mochten als vakjury naar het ALLERLEUKSTE uitje van Nederland volgens de ANWB, de Efteling! En ik kan je alvast vertellen, daar zijn wij het helemaal mee eens. De Efteling in Kaatsheuvel is het grootste attractiepark van Nederland met super veel gave attracties, shows en entertainment. Maar laten we weer even bij het begin beginnen........ wie zijn wij??? Wij heten Rosalie (3 jaar) en Aron (11 maanden) en onze mama is regiomanager van Go-Kids Den Bosch & Nijmegen. Om ons te helpen zijn vandaag Anne (bijna 7 jaar), Tobias (5 jaar) en Bart (2 jaar) als Kids-Reporters met ons mee gegaan! Dit zijn trouwens onze neefjes en nichtje dus we hebben een super leuke dag gehad met de hele familie. 

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb

De Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling is voor ons nog geen half uur rijden dus het is niet mijn eerste keer in dit fantastische attractiepark. Mijn neefjes en nichtje gaan zelfs nog vaker, want die hebben heel lang een abonnement gehad. Maar het is wél de eerste keer voor Aron, en op bovenstaande foto is het niet te zien, maar ook hij heeft enorm genoten. Alleen rondlopen in dit park is namelijk al een waar feest. Overal waar je kijkt wordt je meegenomen in een Wereld vol Wonderen! Dit begint al op de parkeerplaats, want bij aankomst valt je blik meteen op de indrukwekkende entree van het park! Dit metershoge gebouw neemt je meteen mee in een andere wereld. Op het balkon stond zelfs Pardijntje om iedereen welkom te heten!

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb F

De leuke decoratie details die je al vindt op de parkeerplaats komen zeker ook terug in het park zelf. Elke lantaarnpaal, plantenbak, hek is in thema. En dan heb ik het nog niet eens over de wachtrijen. Natuurlijk is wachten voor een attractie niet zo leuk, maar in de Efteling zorgen ze er in ieder geval voor dat je je niet hoeft te vervelen. Overal waar je kijkt is er een prachtig decor en de aankleding zorgt ervoor dat je steeds weer iets nieuws ziet.

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb, sprookjesbos, klein duimpje

We zijn ons uitje begonnen in de nieuwe attractie, de dubbele achtbaan Max & Moritz. Deze achtbaan is gekomen in plaats van de Bobslee achtbaan en is de favoriete attractie van Anne en Tobias. Ik vond het nog wat eng dus Anne en Tobias hebben een spannende, doldwaze rit gemaakt terwijl ik, Aron en Bart op ze hebben gewacht. Daarna was het tijd voor mijn favoriet. Misschien wel het meest bekende onderdeel van de Efteling, namelijk het Sprookjesbos!

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb, sprookjesbos, put

Mijn mama vond het leuk om te zien hoeveel er nog hetzelfde is gebleven als toen zij als klein meisje de Efteling bezocht. Zoals natuurlijk de rood met witte paddenstoelen, De Kleren van de Keizer, de Dansende Schoentjes, Ezeltje Strekje en nog veel meer. Maar er is ook veel veranderd door de jaren heen. Wij vonden de Sprookjesboom het allermooiste en hier hebben we dan ook lang geluisterd naar mooie verhalen. 

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb, sprookjesbos

Helaas moesten we van papa en mama op een gegeven moment toch echt het Sprookjesbos verlaten, omdat er nog veel meer leuke attracties zijn in de Efteling. Zo zijn we onder andere nog in de Fata Morgana geweest. Dit was best donker en eng, maar ik heb met grote ogen alles om me heen opgenomen. Ook hebben we Symbolica bezocht, zijn we rondgegaan in de Stoomcarrousel en hebben we natuurlijk een rondje gemaakt door de Droomvlucht. De absolute favoriete attractie van mama! 

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb, symbolica

Wist je dat ze naast attracties ook heel veel leuke speeltuinen hebben in de Efteling. Na ons bezoek aan de Droomvlucht hebben we even heerlijk kunnen spelen bij speeltuin Kindervreugd, maar je hebt ook speeltuin Kleuterhof voor de allerkleinsten. En sinds kort is er Speelbos Nest!

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb, Speelbos Nest

Hier zijn ook naartoe geweest terwijl een paar van de volwassen naar de achtbaan De Vliegende Hollander zijn gegaan. Deze speeltuin is net nieuw en erg mooi. Je kunt heerlijk spelen en papa en mama waren erg blij met het terras bij ingang van de speeltuin. Vooral ook omdat dit de enige in- én uitgang is. Hierdoor konden ze even rustig bijkomen terwijl wij lekker aan het spelen waren. 

De Efteling, uitje, gezinsuitje, erop uit, kinderen, kids, leukste uitje van nederland, anwb, speelbos nest, speeltuin, buitenspelen

Speelbos Nest! was voor ons ook helaas het laatste, want we waren super moe van het spelen. Anne en Tobias zijn wel nog wat langer gebleven, omdat ze nog graag Carnaval Festival wilden bezoeken. Voordat we afscheid namen hebben we natuurlijk nog gevraagd wat zij zouden willen veranderen als ze directeur waren geweest van de Efteling. Hier hoefde Anne niet lang over na te denken. Ze mist toch wel heel erg de Polka Marina. Dit was een attractie met bootjes die in golvende beweging rondjes draaiden rondom een grote walvis. Deze attractie is in 2020 weggehaald uit het park, maar hiervoor in de plaats in Speelbos Nest! gekomen en dat vinden we dan wel weer erg leuk. Oftewel, De Efteling blijft voor ons toch wel het allerleukste uitje.

Ook voor papa en mama is de Efteling het favoriete gezinsuitje. Het park heeft attracties voor echt alle leeftijden en dankzij de prachtige aankleding in het gehele park kijk je overal je ogen uit. Doordat er ook regelmatig nieuwe attracties te vinden zijn in het park is het ook een leuk om te blijven komen. Als wij wat ouder zijn willen papa en mama graag met ons een paar dagen gaan en dan hier overnachten, want ook dat kan. Hier hebben we nu al zin in! 

efteling, kaatsheuvel, uitje, gezinsuitje, sprookjesbos, kinderen, erop uit

We hebben in ieder geval super genoten van dit dagje uit en we komen zeker vaker terug! Misschien ooit wel met een abonnement ;) 

Wist je trouwens dat de ANWB verkiezing voor het "Leukste uitje van Nederland 2022" ondertussen ook alweer loopt?!? En jij kan stemmen op jouw favoriet! De Efteling is ook weer genomineerd en wij snappen wel waarom! Maar er zijn natuurlijk nog super veel andere te gekke uitjes in de regio. Bekijk nu alle uitjes en stem!