Soms zien we door de bomen het bos niet meer, er is zoveel te doen maar toch vinden we niets leuks.

Daar brengen wij vanaf vandaag verandering in want wij hebben de leukste spelletjes verzameld voor buiten. Niet alleen erg handig voor tijdens een verjaardag, kinderfeestje of familiefeest. Ook een prima dagvulling voor tijdens de zomervakantie. Nog een klein voordeel, het is lekker goedkoop ook weleens fijn!

 

DE LEVENSGROTE ZEEPBEL

Op Pinterest vond ik een superleuke foto, een gigantische zeepbel en zo te zien ook nog eens makkelijk. Na een beetje speurwerk ben ik erachter hoe jullie dit kunnen gaan doen. 

Als volgt:

- Een kleine kuip, grote emmer of klein zwembadje. 

- Een hoepel

- Bellenblaas 

(Voor echte stevige, kleurrijke zeepbellen is dit een goed recept: 3 liter water, 300 ml groene Dreft, en 60 ml glycerine. Dit mengsel dien je wel 24 uur op voorhand te maken.Wil je toch onmiddellijk aan de slag, vervang de glycerine dan door 30 g suiker en gebruik warm water om de suiker in op te lossen. Verdubbel de ingrediënten als je een (klein) zwembadje gebruikt.)

 

OBSTAKELRUN

Nog een heel leuk spelletje voor buiten! Nodig: alles wat je maar kan vinden in je huis of tuin: een ladder, emmers, touw, lint, elastieken, stoelen, banken,… Laat je fantasie werken maar zorg wel dat het veilig blijft!

Maak het overbruggen van de eerste hindernissen makkelijk en laat de moeilijkheidsgraad stijgen naar het einde toe. Laat ieder kind om beurt het parcours afleggen. Neem hun tijd af met een timer (optioneel) en aanmoedigen maar.

BALLONNENHOCKEY

Hiervoor heb je van die kunststof buizen nodig die gebruikt worden om te leren zwemmen. Je knipt ze in kortere stukken. Zorg dat je meer stokken dan kids hebt!

Blaas enkele ballonnen op en zet een paar (was)manden buiten. Zeg tegen de kinderen dat ze moeten proberen de ballonnen in de manden te krijgen, maar dat ze die enkel mogen aanraken met de stokken. Laat ze maar experimenteren hoe dat het beste kan. 

Welk kind komt er als eerste op om een tweede stok te nemen en zo de ballonnen vast te ‘grijpen’? 

KOEKHAPPEN

 

Hier hoeven we niet veel aan uit te leggen, koop een aantal donuts en happen maar!

PUNTEN GOOIEN

 

Een beetje zoals op de kermis. Kinderen moeten ballen gooien naar bepaalde doelen waar punten op geschreven staan. Doelen kunnen kommetjes, hoepels of manden en emmers zijn. Dit is ook heel leuk als je een zeil hebt waar je in mag knippen.

LIMBODANSEN

Limbodansen is helemaal hip. Koop wat leuke slingers en ballonnen bij bijvoorbeeld de Action of Wibra en tover jouw tuin om voor een Zuid-Amerikaans sfeertje.

Je kan gewoon een bezemsteel gebruiken, handig!

 

GENIET VAN DE ZOMER!

 

De fotobron is Pinterest en een erg leuke site voor tips is https://www.feestprints.be/.