Erop uit met kinderen naar de leukste dierentuin van Brabant! 

Wat boffen we!! Wij mogen als vakjury van de ANWB "Leukste uitjes van Nederland" verkiezing naar de winnaar van Noord-Brabant! Dit is ZooParc Overloon, een mooie dierentuin met bijzondere dieren én een grote speeltuin. Maar laten we bij het begin beginnen........ wie zijn wij??? Wij heten Rosalie (3 jaar) en Aron (10 maanden) en onze mama is regiomanager van Go-Kids Den Bosch & Nijmegen. Om ons te helpen zijn Ninthe (6 jaar) en Milas (5 jaar) als Kids-Reporters met ons mee gegaan! 

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje

Dierentuin ZooParc Overloon

We hebben afgesproken op de parkeerplaats van ZooParc en het zonnetje schijnt vandaag al vroeg. Bij aankomst lopen we samen naar de ingang en voordat we binnen zijn kwamen we al Rode Panda's tegen! Thuis hadden we natuurlijk al uitgebreid bekeken welke dieren er allemaal in de dierentuin zijn en op nr 1 stond meteen de "Krokodil" (lees Brilkaaiman). Laat deze nu net pas helemaal aan het einde van de route te vinden zijn....... Wat een lange weg hiernaartoe, maar gelukkig met heel veel andere gave dieren onderweg. Zo stonden de (witte) tijgers bij Ninthe zeker op de 1ste plaats! Aron heeft vooral veel genoten van de verschillende aapsoorten. En Milas? Die vond de kabelbaan in de speeltuin het leukste ;) 

ZooParc is een mooie en groene dierentuin. Door de vele bomen is er onderweg veel schaduw en daar zijn we erg blij mee, want hierdoor hoefde we niet meteen ingesmeerd te worden met zonnebrandcrème. Er is een vaste looproute en dit werkt super goed, want hierdoor weet je zeker dat je niets mist. Voor ons zijn er ook langs de route veel avonturenpaden te vinden. Terwijl de papa's en mama's (en Aron) de gewone route konden volgen, hebben wij de klim- en klauterpaden genomen. Wat was dit leuk! 

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, avonturenpad

Het eerste grote gebied waar we kwamen was de "Outback" hier stonden grote kamelen te grazen en konden we zomaar tussen de wallaby's en kangoeroes wandelen! Sommige kangoeroes hadden zelfs kindjes in hun buidels. Die buidels hingen dan helemaal op de grond, maar en af en toe kwam er een baby kangoeroe tevoorschijn. Hoe schattig!

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, kangoeroe

Een stukje verderop kwamen we bij de capibara's en tapirs! Ook dat vonden we erg leuk, want thuis dacht ik eerst dat we naar de kinderboerderij gingen (want mama had gezegd dat we dieren zouden gaan kijken) en daarom wilde ik graag cavia's zien. En wist je dat capibara's familie zijn van de cavia? Maar dan natuurlijk veel groter, het zijn zelfs de grootste knaagdieren ter wereld! 

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, capibara

Na veel andere dieren kwamen we eindelijk bij de favoriet van Ninthe, de tijgers! In het eerste verblijf zaten de "normale" tijgers en die waren al super mooi, maar een stukje verderop kwamen we bij de super bijzondere witte tijgers. Deze tijgers zijn eigenlijk een 'foutje' van de natuur en daarom zijn er maar heel weinig. En het worden er nog minder, want de Europese dierentuinen hebben afgesproken deze tijgers niet meer te fokken. We vroegen ons natuurlijk af waarom niet, want ze zijn zoooooo mooi. Nou schijnbaar gaan de meeste welpen vlak na de geboorte dood en zo niet dan zijn ze vaak ziek of zelfs mismaakt. Dat is natuurlijk super zielig en daarom maar goed dat ze niet meer gefokt worden. Maar het is ook wel een beetje jammer en wij zijn blij dat we ze nu nog wel in het echt gezien hebben! Na de tijgers kwamen we ook nog langs de leeuwen, maar die waren een beetje saai want ze lagen alleen maar te slapen in de zon. 

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, witte tijger

Ondertussen hadden we best wel honger gekregen en gelukkig kwamen we halverwege de route bij een terras waar we ijsjes, broodjes en drinken konden kopen. We vonden een mooi plekje en hadden zelfs uitzicht op de giraffen! Ook leuk was het vlot waarmee we over het water konden met behulp van een touw. Aron was nog een beetje te klein, maar ik mocht van mama er wel op (al vond ze dat wel heeeeeel spannend). Ik was ook niet zo blij toen we klaar waren met eten en verder moesten (lees ik kreeg een grote driftbui). 

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, vlot

Na het terras kwamen we bij de ringstaatmaki's en deze waren super grappig. Je kon super dichtbij komen en sommige van deze apen klommen zelfs op de buggy's van bezoekers. Wist je trouwens dat er super veel verschillende soorten apen te vinden zijn bij ZooParc? Het waren er zoveel dat ik ze niet eens kon tellen. Ook hebben we onderweg cheetah's, dwerg nijlpaarden en wilde honden gezien. Die waren volgens papa niet zo lief als onze Golden Retriever Lea, maar ze zagen er wel heel schattig uit. 

Ondertussen waren ik en Aron zo moe geworden van alle indrukken dat we besloten even samen een dutje te doen in/onder de kinderwagen. Gelukkig konden Ninthe en Milas wel nog verder, want al snel kwamen we bij de speeltuin aan. Hier was ook een groot springkussen (air tampoline) en de papa's en mama's konden lekker toekijken vanaf het terras. Ondertussen waren wij ook weer wakker en kon ik lekker mee gaan springen. De papa's en mama's genoten zo van hun schaduwplekje op het terras dat ze besloten hier te gaan avondeten. Wij kregen een kidsmenu met friet, snack, drinken én een verrassing. Ik kan natuurlijk niet vertellen wat dit was, want dan is het geen verrassing meer. 

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, trampoline

Na het eten was het EINDELIJK zover! We gingen naar het expeditiegebied Madidi! In deze nieuwe kas waren namelijk de krokodillen die ik al de hele tijd wilde zien. Er was alleen een klein probleem. Ik had net de super grote speeltuin gezien en daar wilde ik óók naartoe. Gelukkig mocht ik van papa en mama eerst naar de krokodillen en daarna nog even spelen.

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, kaaiman

Naast de krokodil (kaaiman dus) was er ook een luiaard en schildpadden, slangen, miereneters, stokstaartjes én piranha's. Ook waren er flamingo's die net waren verhuist. Ze hadden een mooi verblijf en waren lekker aan badderen. We konden deze mooie ROZE (woehoe) vogels ook heel goed nadoen op één been. 

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, luiaard

Als laatste mochten we, zoals beloofd, nog even spelen in de grote buitenspeeltuin. Ik hou van buitenspelen dus ik zou het heel leuk vinden om alleen voor de speeltuin al nog een keertje terug te komen. We hebben tijdens dit uitje ontdekt dat deze dierentuin zeker voor alle kinderen tot 7 jaar ontzettend gaaf is. Maar ook voor de oudere kinderen valt er dankzij de avonturenpaden, gave dieren én grote speeltuin genoeg te beleven. Mama was heel benieuwd wat wij anders zouden willen als we de baas waren van ZooParc Overloon. Ik en Aron vonden het super leuk dus wilden niets veranderen, maar Ninthe en Milas hadden een super grappig idee. Ze wilden namelijk graag een keer de leeuwen loslaten op het park. Of zelfs gewoon alle dieren tegelijkertijd. We weten natuurlijk niet of ZooParc dit ook een goed idee vindt, maar bij deze onze tip.

ZooParc Overloon, dierentuin, kinderen, erop uit, uitje, gezinsuitje, speeltuin, buitenspelen

We hebben in ieder geval super genoten van dit dagje uit en we komen graag nog een keer terug! 

Wist je trouwens dat de ANWB verkiezing voor het "Leukste uitje van Nederland 2022" ondertussen ook alweer loopt?!? En jij kan stemmen op jouw favoriet! ZooParc Overloon is ook weer genomineerd en wij snappen nu wel waarom! Maar er zijn natuurlijk nog super veel andere te gekke uitjes in de regio. Bekijk nu alle uitjes en stem!