Carnavalcupcakes

Het beloofd een ijskoude carnaval te worden dus het is niet zo erg om even binnen op te warmen met iets lekkers.

Nodig al jouw vrienden uit om samen de optocht te kijken en serveer deze vrolijke cupcakes, smakelijk!

 

Wat heb je nodig, recept voor 12 cupcakes?

♣ 125 gram roomboter

♣ 125 gram kristalsuiker

♣ 125 gram zelfrijzend bakmeel

♣ 2 eetlepels melk op kamertemperatuur

♣ 2 eieren op kamertemperatuur maat M of middelgroot

♣ beslagkom, mixer, spuitzak en 12 cupcakevormpjes en een cupcake bakblik 12 stuks

♣ steelpan, garde, 2 kommen en plastic folie

 

Wat heb je nodig, recept voor de frosting

♣ 45 gram bloem

♣ 240 ml melk op kamertemperatuur

♣ 200 gram roomboter op kamertemperatuur

♣ 200 gram poedersuiker

♣ 5 ml vanille extract of 1 stokje verse vanille

♣ kleurstof en/of gekleurde hagelslag, disco van Dr Oetker

 

Tips

♣ Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats het rooster in het midden van de oven.

♣ Snijd de boter in kleine blokjes zodat hij sneller zacht wordt

♣ Zet alle ingrediënten klaar zodat je tijdens het bakken niet meer hoeft te zoeken

 

Recept

Doe de boter in de kom en mix totdat het bijna zacht is, voeg dan rustig de suiker toe tot hij volledig opgenomen is.

Mix het beslag niet op een hoge snelheid, gemiddelde stand is prima. Mix de boter en de suiker goed door elkaar totdat er een luchtige massa is ontstaan.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe, ook hier geldt weer dat je dit niet al te snel moet doen. Mix het beslag goed door elkaar.

Voeg rustig het bakmeel toe, mix wederom op een middelhoge snelheid. Als laatste voeg je de melk toe en mix je alles nog even door elkaar.

Vul het bakblik met de papieren cupcakevormpjes. Vul deze tot 2/3 van het vormpje, dit is het gemakkelijkst met 2 lepels. Neem met 1 lepel het beslag uit de kom en schraap met de tweede lepel het beslag van de lepel in het papieren bakvormpje. Vul de vormpjes zeker niet te vol, de cakejes gaan nog rijzen!

Bak de cupcakes in de oven op 170 graden zo'n 20 tot 25 minuten. Zorg dat je de oven niet tussendoor openmaakt, dan zakken de cakejes in.

Controleer of de cakejes gaar zijn. Dit doe je door een cocktailprikker in het midden van de cupcake te steken, blijft er geen beslag meer aan zitten? Dan is de cupcake gaar.

 

Let op: voordat je de topping op de cupcake gaat spuiten moet hij helemaal afgekoeld zijn.

 

Frosting recept

Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mengsel eerst met een garde goed door, zodat je een klontvrij beslag krijgt. Zet nu de pan op het vuur.

Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur. Blijf goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren. Het roeren is echt belangrijk om klontjes te voorkomen!

Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er moet een cocktailprikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie.Nu is het wachten geblazen, het moet helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu heel langzaam de poedersuiker toe (doe je dit te snel dan is de hele keuken bedekt met een laagje sneeuw ;) en tot slot de vanille. Tussendoor mix je steeds alles goed door met de mixer. Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer. Het geheel afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast zetten.Heb je een enorme haast? Zet het dan even in de vriezer. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Mocht je de frosting onverhoopt iets te dun vinden, voeg dan wat extra poedersuiker toe.

Spuit nu de frosting op de cupcakes, wil je weten hoe? Kijk dan hiervoor tips!

Strooi nu de decoratie over de cupcakes en klaar zijn de carnavalscupcakes.

 

Log In