Bezoek Museumpark Orientalis met het hele gezin en geniet van leuke activiteiten en tentoonstellingen voor kinderen!

In Museumpark Orientalis waan je je in een andere wereld. Je ontdekt de kleurrijke wereld van verschillende religies en denkbeelden en je geniet van de ruimte en de bijzondere natuur. Een park waar je als moderne pelgrim letterlijk en figuurlijk op ontdekking gaat. Met verrassende activiteiten voor jong en oud.

Ontmoet Heden & Verleden in de Romeinse Zomer

Deze zomervakantie komen heden en verleden samen tijdens de Romeinse Zomer in Museumpark Orientalis. Van 26 juli tot en met 11 september is Museumpark Orientalis weer elke dinsdag tot en met zondag geopend. Op het programma staan veel activiteiten voor kinderen en volwassenen, twee tentoonstellingen en -natuurlijk- een bezoek aan de levendige Romeinse stadstraat. Met een Romeinentasje ga je op reis door het park. Je ontdekt hoe de Romeinen leefden en in het tasje vind je van alles om als een echte Romein aan de slag te gaan.

Ruim tweeduizend jaar geleden streken de Romeinen neer in Gelderland. In Museumpark Orientalis ontdek je hoe ze leefden en welke denkbeelden en levensvisie ze erop na hielden. Bijvoorbeeld door te slenteren door de Romeinse straat waar huizen uit deze tijd nagebouwd zijn. Of door op ontdekkingstocht te gaan met een goed gevuld Romeinentasje en echte Romeinse spelletjes te spelen. Door de indrukwekkende fototentoonstelling ‘Een echt Romeins leger’ of door te zien hoe ze in de loop der jaren in films afgeschilderd werden. En wat dacht je van een ambachtenweekend en een echt Romeins Foodfest? Ja zeker, die Romeinen waren echte fijnproevers!

Leuke activiteiten voor kinderen bij Museumpark Orientalis

  • Traditiegetrouw is er tijdens de Romeinse Zomer iedere woensdagmiddag en op verschillende zaterdagen het kindertheater. Bombastix beleeft deze zomer weer een nieuw avontuur.
  • In het weekend van 30 en 31 juli staat er een ambachtenweekend op het programma.
  • Leer zwaardvechten op zondag 31 juli of zondag 7 augustus
  • Het weekend van 6 en 7 augustus komen de Romeinen echt tot leven en zie je naast marcherende Romeinen ook hoe hun vrouwen en kinderen de dag doorbrachten.
  • Op 3 en 4 september is Museumpark Orientalis het decor van het Romeins Foodfest. Een hedendaags eetfestival  met verrassende smaken uit vroeger tijden. Leuk om te weten: de Romeinen hebben eten to-go én het broodje hamburger uitgevonden.
  • Het weekend daarna (10 en 11 september) wordt de Romeinse oven opgestookt en bakt kookatelier Eet!verleden vers brood.

De activiteiten tijdens de Romeinse Zomer verschillen van dag tot dag. 

Meer info!

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Go-Kids nieuwsbrief!