Event | Schapendag

Schapendag in Odiliapeel 

Dit jaar wordt in Odiliapeel de 45e Schapendag gehouden. Een gezellige dag voor jong en oud met leuke verrassingen voor het hele gezin.

De activiteiten vinden plaats op en rondom het dorpsplein, dat wordt omringd door vele terrassen, een gezellige braderie en leuke attracties voor alle leeftijden. Gezellige braderie De Peelse Schapendag biedt bezoekers de gelegenheid om dichter bij de dieren en ons voedsel te komen. Op de braderie presenteren ondernemers en agrariërs uit de regio een breed aanbod van ambachtelijke producten.

Er worden bovendien verschillende oude ambachten gedemonstreerd. Wie weet wat een dorsvlegel is en wie helpt de smid met het smeden van het ijzer? Voor alle leeftijden is er daarnaast vermaak, dans, muziek en natuurlijk lekkernijen. Ook aan de kleinste bezoekers is gedacht. Er zijn allerlei leuke attracties en activiteiten, dus ga op zoek en doe mee. Er valt genoeg te beleven!

Ook zijn er weer diverse diersoorten te bewonderen. Zo zijn er ook dit jaar vele schapen aanwezig van de verschillende schapenrassen. Daarnaast worden er keuringen gehouden en het mooiste schaap wordt aangewezen door het boerenbruidspaar. De beste schaapsscheerder van Zuid-Nederland komt zijn kunsten vertonen, en verder zijn er demonstraties ambachtelijk schapen knippen en schapen drijven.

Klik hier voor meer informatie.

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Den Bosch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Den Bosch