Event | Luchtmachtdagen Volkel

Luchtmachtdagen Volkel op 14 en 15 juni 2019

Tijdens de Luchtmachtdagen toont de Koninklijke Luchtmacht zich op spectaculaire wijze met behulp van super gave vliegshows en de static shows. De Luchtmachtdagen zijn ook echte open dagen en bieden een 'blik in de keuken' van de Luchtmacht. Personeel van de Luchtmacht is aanwezig om alle vragen die de bezoekers hebben te beantwoorden. Als bezoeker kun je deze dagen GRATIS bezoeken. Doordat er honderdduizenden bezoekers naar de Luchtmachtdagen komen is het één van de grootste evenementen van Nederland. Het kan wel behoorlijk druk zijn op de wegen naar en van Vliegbasis Volkel, dus je doet er verstandig aan op tijd te vertrekken!

Openingstijden

Het is nog niet bekend wat de openingstijden van de Luchtmachtdagen 2019 in Volkel zullen zijn. Waarschijnlijk worden de openingstijden van voorgaande edities van de Luchtmachtdagen aangehouden en zijn de openingstijden gedurende de twee dagen van 8.00 tot 18.00 uur. De vliegshows vinden op allebei de dagen waarschijnlijk weer plaats tussen 9.00 en 17.00 uur.

Programma

Tijdens de open dagen van de Luchtmacht worden er vele shows en demonstraties gegeven. Vanwege de ingezette vliegtuigen hebben de Luchtmachtdagen een zeer spectaculair karakter met hoge snelheden, harde geluiden en ongelooflijk stijlvolle manoeuvres. Wat je zoal kunt verwachten zijn:

  • Straaljagers, gevechtshelikopters, reddingshelikopters en andere vliegtuigen die vliegshows en demonstraties geven

  • Luchtvaartmaterieel bekijken

  • Een kijkje achter de schermen bij de Luchtmacht

  • Een interactief programma waaraan bezoekers ook deel mogen nemen

  • Informatie over werken bij de Luchtmacht (leuk voor de kinderen die bijvoorbeeld graag piloot willen worden)