De Brakelse Ponymarkt met leuke activiteiten voor het hele gezin

PONYRIJDEN - MUZIEK EN SHOWS - ETEN EN DRINKEN – BRADERIE –– ROMEINSE STRIJDWAGEN SHOW – DRESSUURSTAL VAN BAALEN – POLITIEHONDEN SHOW – ACTIVITEITEN VOOR DE KIDS

Rond 1750 werd er door Baron Willem Hendrik Piek, Heer van Brakel, een paardenmarkt ingesteld. Tot ver in de negentiende eeuw was er levendige handel in Brakel, maar op den duur veranderde deze markt in een jaarlijks terugkerende kermis. Deze kermis werd in 1939 door burgemeester W.J. Pos afgeschaft. In 1963 is door burgemeester J. Aantjes op de laatste zaterdag van september de ponymarkt ingesteld. Deze ponymarkt is dus alweer ruim een halve eeuw een jaarlijks terugkerend familiefeest. het publiek wordt de hele dag vermaakt met verschillende spectaculaire shows en demonstraties. De kinderen kunnen zich uitleven met gratis pony knuffelen en borstelen. En daarna een rondje rijden op de verschillende pony’s. Ze kunnen gratis knutselen, springen op het springkussen en zich laten schminken. Ook is er een kermisattractie. Gratis entree! Klik hier voor meer informatie.

ponymarkt brakel

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Go-Kids nieuwsbrief!