Carnaval intochten regio Den Bosch 2019

  • van:  2 maart 2019 00:00
  • tot:  5 maart 2019 00:00
Carnaval intochten regio Den Bosch 2019

Carnaval regio Den Bosch 2019 

Van 3 t/m 5 maart is het weer tijd voor Carnaval, een knotsgek feest voor de hele familie! Van dokter tot dinosaurus en van ballerina tot banaan, het mag en kan allemaal tijdens de doldwaze carnavalsdagen in regio Den Bosch! Wil jij met je gezin ook dit jaar weer helemaal losgaan tijdens de polonaise en luidkeels meezingen met de meest foute carnavalshits? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van diverse carnavalsoptochten, kinderoptochten en kindercarnavals in Den Bosch, Zaltbommel, Oss, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode en omstreken. Of moet ik zeggen Oeteldonk, Mispelgat, Ossekoppenrijk, Knoerissenrijk, Kuussegat en Papgat?! 


Den Bosch

De Grote Optocht vertrekt maandag 4 maart 2019 stipt om 12.33 en trekt vervolgens door door de straten van de Bossche binnenstad. Ook aan de jeugd van Oeteldonk wordt zeker gedacht, want hoewel de Grote Optocht geschikt is voor zowel jong als oud, heeft de Oeteldonkse jeugd tijdens de Keinderoptocht op dinsdag 5 maart de kans om te laten zien wat ze zelf laten zien wat ze allemaal kunnen! 

Naast de optochten vindt er bij Hoftheater der Amadeiro's op de Markt in Den Bosch op zaterdag 2 maart het KeinderKupkesFeest plaats. Een Oeteldonks feest voor kinderen tot en met 11 jaar. Zowel voor de allerkleinste als de iets oudere kinderen worden er super leuke activiteiten georganiseerd. Op zondag 3 en maandag 4 maart vindt op deze locatie ook het Dendert Deur! feest plaats voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar. 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Den Bosch.


Vught 

De optocht op carnavalszondag 3 maart om 14.11 uur staat helemaal in het teken van het carnavalsmotto "Heel apart zo'n blauw-geel hart". Daarnaast kent Dommelbaorzedurp een grote vereniging voor de Vughtse jeugd en jongeren dus de kinderoptocht op dinsdag 5 maart om 14.11 kan natuurlijk ontbreken. Ook op dinsdag 5 maart kan jong en oud terecht bij de Carnavals Matinee voor de prijsuitreiking van de kinderoptocht het afscheid van de Prins en Jeugdprinses. 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Vught. 

Klik hier voor meer informatie over het jeugdcarnaval in Vught.


Zaltbommel

Carnaval in Mispelgat staat dit jaar in het teken van "De zie 'k nou gère!". Ook in 2019 wordt er weer door CV de Wallepikkers een gezellige optocht georganiseerd voor het hele gezin. Deze optocht vindt plaats op carnavalszaterdag 2 maart en begint om 13.33 uur. 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Zaltbommel.


Oss

Traditiegetrouw kun je op carnavalszondag (3 maart) in het Ossekoppenrijk terecht voor de prachtige Grootstedelijke optocht. De optocht begint om 13.11 en start vanaf de Oostwal in het thema van 2019 "Kèkt Oss Gaon!". Naast de grote optocht kun je met je gezin ook terecht bij de jeugdoptocht op carnavalszaterdag 2 maart om 13.11 met als startpunt de Heigehart Kerk. Krijg jij geen genoeg van Carnaval? dan kun je op zondag 24 maart nom 13.11 nog even nagenieten bij de Halfvastenoptocht. 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Oss. 


Berghem

Hoewel niet de grootste plaats in het rijtje, Berghem mag dankzij de jaarlijkse Verlichte Optocht zeker niet ontbreken. Op zondagavond 3 maart komen tienduizenden bezoekers naar het Knollenrijk om de Verlichte Carnavalsoptocht te bewonderen. Het thema dit jaar "55 Jaar Vol Wonderen" zorgt ervoor dat de deelnemers aan de slag mogen met alle oude thema's, dus voor ieder wat wils. Op zaterdag 2 maart is er overigens ook een Jeugdoptocht die je kunt bezoeken om 13.11 uur.

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Berghem.

 

Uden

De enige echte Ujese Optocht vindt plaats op zondag 3 maart met om 13.11 het startsein. Het bijzondere aan deze optocht is dat zowel jong als oud mag deelnemen en alles welkom is! Ook dit jaar belooft weer een spektakel te worden met zowel grote als kleine wagens, loopgroepen, individuele deelnemers en nog veel meer! 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Uden.


Veghel

Tijdens de carnavalsdagen veranderd Veghel in het gezellige Kuussegat en hier kun je op zondag 3 maart terecht om 13.30 voor de Grote Optocht. Daarnaast wordt er op zaterdag 2 maart om 13.30 natuurlijk ook een Jeugdoptocht georganiseerd voor de Jeugdse Kuussegatters. De Jeugdcommissie is zeer actief in Veghel, want zoals ze zelf zeggen "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst"! 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Uden.


Sint-Oedenrode

De Grote Optocht in Papgat vindt plaats om 13.11 op zondag 3 maart waar je met het hele gezin kunt genieten van de prachtigste creaties. Maar misschien nog wel belangrijker is dat je, naast de Jeugdoptocht op dinsdag 5 maart, in Papgat tijdens de carnavalsdagen zelfs een speciale Jeugdtent kan vinden op de Markt om het feest helemaal compleet te maken! 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Sint-Oedenrode. 

Klik hiervoor meer informatie over het jeugdcarnaval in Sint-Oedenrode.


Schijndel

In Schorsbos kun je op zaterdag 2 maart de gezellige Jeugdoptocht bezoeken met aansluitend de prijsuitreiking. Met je gezin kun je daarnaast ook de dag erna terecht voor de Grote Optocht op zondag 3 maart met zowel fantastische grote wagens als loopgroepen met originele creaties! 

Klik hier voor meer informatie over carnaval in Schijndel.


Natuurlijk worden er nog veel meer fantastische carnavalsactiviteiten in de regio georganiseerd! Mis jij een te gekke carnavalsactiviteit in de regio die bij uitstek geschikt is voor kinderen? Laat het vooral weten, zodat we deze kunnen toevoegen aan de lijst.